Τα περίεργα στους Κώδικες Οδικής Κυκλοφορίας ξένων χωρών. Διαβάστε και προστατευθείτε!

Η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου, όταν επισκέπτεστε το εξωτερικό, μπορεί να δώσει περισσότερη ελευθερία στο ταξίδι σας. Όμως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν καθώς κάθε χώρα έχει τους δικούς της νόμους όσο αφορά τη οδηγική συμπεριφορά. Η Aviva παρουσιάζει διάφορους νόμους μερικοί από τους οποίους μπορεί να σας εκπλήξουν, πρέπει όμως να τους έχετε στο μυαλό για τη δική σας ασφάλεια.

Κρατήστε αναμμένα τα φώτα πορείας στη Νορβηγία. Στη Νορβηγία είναι υποχρεωτικό να διατηρείτε αναμμένα τα φώτα πορείας 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, ακόμα και το καλοκαίρι, όπου ο ήλιος δεν δύει σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Μην τρώτε και μην πίνετε όταν οδηγείτε στην Κύπρο. Εάν οδηγήσετε στην Κύπρο βεβαιωθείτε ότι έχετε φάει και έχετε πιει νερό πριν ξεκινήσετε καθώς μπορεί να πληρώσετε βαρύ πρόστιμο εάν βρεθείτε να πίνετε έστω και ένα μπουκάλι νερό κατά την οδήγηση. Σταθμεύστε το αυτοκίνητό σας σε περίπτωση που πεινάσετε ή διψάσετε.

Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις για τις κάμερες ταχύτητας όταν οδηγείτε στη Γαλλία. Οι συσκευές που προειδοποιούν τους οδηγούς για κάμερες ταχύτητας είναι παράνομες στη Γαλλία και συνεπώς θα πρέπει να απενεργοποιούνται. Σε περίπτωση που βρεθείτε να οδηγείτε με τέτοιου είδους συσκευές ή παραβιάσετε οποιοδήποτε άλλο νόμο κατά την οδήγηση, η γαλλική αστυνομία μπορεί να κατάσχει την άδεια οδήγησης και να δεσμεύσει το όχημά σας.

Προσέξτε τα άγρια ζώα στη Φινλανδία. Υπάρχουν πολλά μεγάλα ζώα που περιφέρονται στην ύπαιθρο της Φινλανδίας. Εάν βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να συγκρουστείτε με κάποιο τάρανδο ή κάποιο άλλο μεγάλο ζώο είναι παράνομο να μην το αναφέρετε στην αστυνομία. Επίσης, αποφύγετε τη χρήση της κόρνας όταν οδηγείτε στη Φινλανδία, δεδομένου ότι είναι παράνομο, εκτός και αν βρεθείτε σε κίνδυνο.

Μεγάλα όρια ταχύτητας στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους. Στους Γερμανικούς αυτοκινητόδρομους το όριο ταχύτητας φτάνει τα 130 χλμ/ώρα (στο Ηνωμένο Βασίλειο το όριο είναι 112 χλμ/ώρα). Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι είναι παράνομο να σταματήσετε στον αυτοκινητόδρομο ακόμα και αν έχετε ξεμείνει από βενζίνη.

Χρειάζεστε δύο ζευγάρια γυαλιά όταν οδηγείτε στην Ισπανία. Αν φοράτε γυαλιά ή φακούς επαφής και οδηγείτε στην Ισπανία, τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα εφεδρικό ζευγάρι μαζί σας, καθώς μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με χρηματικό πρόστιμο.

Να μην είστε συνεπιβάτης μεθυσμένου οδηγού στην Ιαπωνία. Οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι αν συμφωνήσετε να μπείτε σε ένα αυτοκίνητο μαζί με έναν μεθυσμένο οδηγό, είστε εξίσου παράνομοι και θα τιμωρηθείτε εξίσου αυστηρά με τον οδηγό. Επίσης, θα πρέπει να ξέρετε ότι εάν λερώσετε πεζό στην Ιαπωνία θα βρεθείτε αντιμέτωποι με ποινή.

Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας δεν είναι βρώμικο στη Ρωσία. Είναι παράνομο να οδηγείτε ένα βρώμικο αυτοκίνητο σε κάποιες περιοχές της Ρωσίας, ενώ το πόσο βρώμικο μπορεί να θεωρηθεί το αυτοκίνητό σας εξαρτάται αποκλειστικά από τον αστυνομικό που θα σας σταματήσει. Αν το αυτοκίνητό σας δεν είναι αρκετά καθαρό, τότε είναι πιθανό να κατασχεθεί η άδειά σας ή να πληρώσετε πρόστιμο.

Φοράτε πάντα τη μπλούζα σας στην Ταϊλάνδη. Σε περίπτωση που βρίσκεστε στην Ταϊλάνδη και η ζέστη είναι αφόρητη μη διανοηθείτε να βγάλετε τη μπλούζα σας καθώς είναι παράνομο να οδηγείτε “τόπλες” και μπορεί να βρεθείτε στη φυλακή ή να πληρώσετε ένα μεγάλο πρόστιμο.

Πηγή: nextdeal.gr