Ποιες δαπάνες καλύπτει η «Νομική Προστασία» μέσα από τα συμβόλαια οχημάτων των εταιρειών;

Καθημερινά είναι τα περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων από τα οποία προκύπτουν υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες και οι εμπλεκόμενοι καταφεύγουν στα δικαστήρια για την επίλυση των διαφορών τους.

Η «Νομική Προστασία» μέσα από τα συμβόλαια οχημάτων των εταιρειών καλύπτει συνήθως την διεκδίκηση αξιώσεων αποζημίωσης σύμφωνα με τον νόμο περί αστικής ευθύνης από οδικά ατυχήματα, την υπεράσπιση του ασφαλισμένου ενώπιον ποινικών δικαστηρίων λόγω σωματικών βλαβών ή θανάτου, την υπεράσπιση του ασφαλισμένου σε περιπτώσεις τροχαίων παραβάσεων με απειλή φυλάκισης και χρηματικών ποινών, τις προσφυγές ενώπιον διοικητικών αρχών λόγω αφαίρεσης διπλώματος, πινακίδων, τροχαίων παραβάσεων κ.α ανάλογα την εταιρεία.

Η παροχή αποζημιώνει συνήθως δαπάνες για την αμοιβή δικηγόρου ή και παρέχει δικηγόρο, τις δικαστικές δαπάνες, τα έξοδα για προσφυγές ενώπιων διοικητικών δικαστηρίων, αποζημιώσεις μαρτύρων, πραγματογνωμόνων, επιμελητών, αντιδίκων, τυχόν τέλη για επανάκτηση αφαιρεθέντος διπλώματος, αδείας, πινακίδων, κάλυψη εξόδων μετάβασης και επιστροφής σε περίπτωση δίκης σε ποινικό δικαστήριο εκτός τόπου μονίμου κατοικίας κ.α ανάλογα την εταιρεία.

Η κάλυψη δίδεται στον ασφαλισμένο ως νόμιμο κάτοχο του οχήματος ακόμα και όταν βρίσκεται εκτός του αυτοκινήτου, στον εκάστοτε νόμιμο οδηγό του οχήματος που οδηγούσε το όχημα, στους επιβαίνοντες συζύγους και ανήλικα τέκνα και στους νόμιμους εκπροσώπους των ασφαλισμένων νομικών προσώπων ενώ συνήθως εξαιρείται της κάλυψης κάθε πρόσωπο που δεν κατέχει νόμιμο δίπλωμα, που βρίσκεται υπό την επίδραση αλκοόλ, ναρκωτικών και τοξικών ουσιών, που διαπράττει αξιόποινη πράξη κ.α.

Το ασφαλιστικό ποσό διαμορφώνεται ανάλογα την εταιρεία σε π.χ 3000, 5000 κ.α. ευρώ ενώ το κόστος της παροχής δίδεται ακόμα και από 0,80 λεπτά του ευρώ (ανάλογα την διάρκεια του συμβολαίου, το είδος του οχήματος κ.α) ή ακόμα και χωρίς κόστος ανάλογα το πακέτο και την ασφαλιστική εταιρεία. Επιπλέον αρκετές είναι οι εταιρείες ιδιαίτερα τα πρόσφατα έτη που συνεργάζονται άμεσα και συστηματικά με τις εξειδικευμένες εταιρείες Νομικής Προστασίας ARAG και DAS.

Δείτε εδώ αποσπάσματα των παροχών «Νομικής Προστασίας» μέσα από τους γενικούς όρους συμβολαίων οχημάτων των εταιρειών ενδεικτικά Ατλαντικής Ένωσης, Υδρόγειου, AIG και Εθνικής Ασφαλιστικής παρόμοιους και των άλλων εταιρειών:

ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ:

ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ:

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ Ασφαλιστική

AIG:

AIG

ΕΘΝΙΚΗ:

ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική

Ενημερωθείτε σήμερα από τον διαμεσολαβητή σας για τα οφέλη της Νομικής Προστασίας οχήματος και οδηγού.

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

Πηγή άρθρου: nextdeal.gr