Ποιες περιπτώσεις ζημιών καλύπτει η αστική ευθύνη «Διαχειριστή Πολυκατοικίας»;

Με αφορμή την έναρξη της περιόδου παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης (δείτε εδώ) το nextdeal.gr ενημερώνει σχετικά.

Αναρίθμητες είναι οι πολυκατοικίες σε όλη την Ελλάδα που στεγάζουν διαμερίσματα και επαγγελματικούς χώρους γραφεία, ιατρεία, ινστιτούτα κ.α. Σε κάθε περίπτωση ο διαχειριστής έχει ευθύνη για ατυχήματα που ενδέχεται να συμβούν στους κοινόχρηστους χώρους.

Η «Αστική Ευθύνη Διαχειριστή Κοινοχρήστων Χώρων» καλύπτει την ευθύνη του διαχειριστή από πράξεις και παραλείψεις για σωματικές βλάβες ή/και υλικές ζημιές που θα συμβούν σε τρίτους π.χ ενοικιαστές, επισκέπτες, περαστικούς κ.α και σχετίζονται με την διαχείριση, χρήση και λειτουργία των κοινοχρήστων χώρων όπως είσοδο, κλιμακοστάσιο, διαδρόμους, ταράτσα, στέγη, ανελκυστήρα, εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης κ.α. Συνήθεις προϋποθέσεις για την ισχύ της παροχής είναι το ακίνητο να έχει κτιστεί νόμιμα και οι κτιριακές εγκαταστάσεις και οι κοινόχρηστοι χώροι να διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

Όλες οι εταιρείες διαθέτουν τυποποιημένα προγράμματα Αστικής Ευθύνης Διαχειριστή Πολυκατοικίας με διάφορες επιλογές κεφαλαίου ασφάλισης όπως έως 25, 30, 50, 75, 100,150, 200 χιλ. ευρώ κ.α, συμμετοχή του ασφαλισμένου σε κάθε ζημιά ενδεικτικά με 100, 150 ευρώ ενώ το κόστος της παροχής δύναται να ξεκινά ακόμα και από 2 ευρώ ανά διαμέρισμα ανάλογα την εταιρεία. Επιπλέον για τις πολυκατοικίες που διαθέτουν κοινόχρηστη εσωτερική ή εξωτερική πισινά ή άλλους ιδιαίτερους κοινόχρηστους χώρους, ή σε περίπτωση εκτέλεσης εργασιών συντήρησης των κοινοχρήστων χώρων κ.α, προστίθεται ένα ελάχιστο ασφάλιστρο επί του αρχικού ασφαλίστρου. Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος του διαμεσολαβητή είναι σημαντικός για την σωστή καταγραφή των κοινοχρήστων χώρων για τους οποίους ευθύνεται ο διαχειριστής της πολυκατοικίας κατά την διάρκεια της συμπλήρωσης της αίτησης ασφάλισης.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα «Αστική Ευθύνη Διαχειριστή Πολυκατοικίας» από τις εταιρείες ενδεικτικά Generali, Prime, Ατλαντική Ένωση και Μινέττα παρόμοια και άλλων εταιρειών:

GENERALI:

GENERALI

PRIME:

PRIME

ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ:

ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

MINETTA:

MINETTA

Ενημερωθείτε σήμερα από τον διαμεσολαβητή σας για τα οφέλη ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Διαχειριστή Κοινοχρήστων Χώρων.

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

Πηγή άρθρου: nextdeal.gr