Aνακοίνωση της ΕΑΔΕ για την διαφήμιση με το κουπόνι

Στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής και στις επόμενες Κυριακάτικες εκδόσεις της, θα διατίθεται κουπόνι, το οποίο θα εξασφαλίζει προνομιακή τιμή στην ασφάλιση αυτοκινήτου από Ελληνική Ασφαλιστική Εταιρεία.

Πάγια και απόλυτη θέση των Σωματείων της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης είναι ότι, κάθε είδους εκπτώσεις και ωφελήματα που παρέχονται από ασφαλιστικές επιχειρήσεις, δεν συνάδουν ούτε με την φιλοσοφία με την οποία η ΤτΕ ασκεί την απαιτούμενη εποπτεία, ούτε και με την ισχύουσα ασφαλιστική νομοθεσία και με τις Εκτελεστικές Πράξεις της ΤτΕ.

Γι΄αυτό το λόγο απευθυνθήκαμε στη Εποπτική Αρχή ζητώντας τη διερεύνηση της νομιμότητας της συγκεκριμένης κίνησης καθώς και την άμεση παρέμβασή της στην περίπτωση που κριθεί ότι παραβιάζεται η ισχύουσα νομοθεσία.

Πέραν όμως από το τυπικό του θέματος, είναι ξεκάθαρη η θέση μας, ότι η προώθηση ασφαλιστικών προϊόντων πρέπει να γίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους με τρόπους που να προστατεύεται η αξιοπιστία της παρεχόμενης υπηρεσίας και να εξασφαλίζεται η σωστή ενημέρωση του Καταναλωτή/ασφαλισμένου, ώστε να επιλέγει τις παροχές εκείνες που ικανοποιούν τις ανάγκες του, στα πλαίσια πάντοτε των αρχών του υγιούς ανταγωνισμού.

Η εμπλοκή της Ασφάλισης στον ανταγωνισμό εμπορικών επιχειρήσεων θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην υποβάθμιση της υπηρεσίας και στην ανάδειξη της τιμής, ως κυρίαρχου παράγοντα επιλογής.

Καλούμε την Ασφαλιστική Εταιρεία να επανεκτιμήσει την εμπορική της επιλογή, όντας άλλωστε μία από τις Εταιρείες που διαχρονικά προβάλλει, τόσο την επιθυμία της να τιμά τον σωστό τρόπο λειτουργίας της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας, όσο και την προσήλωσή της στην αξία του ρόλου του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

Το Δ.Σ. της ΕΑΔΕ

Πηγή άρθρου & logo: underwriter.gr