Τον Σεπτέμβρη η διασταύρωση για τα ανασφάλιστα οχήματα

Ο Σεπτέμβρης έφτασε και μαζί του ήρθε η εφαρμογή διασταύρωσης στοιχείων των βάσεων δεδομένων με σκοπό τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων (ΙΧ, δίκυκλα, βαρέα οχήματα κ.α.). Οι εκτιμήσεις μιλάνε για περίπου 1 εκ. οχήματα που πιθανότατα κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας μας, ανασφάλιστα!

Ο σκοπός της κίνησης αυτής είναι πρωτίστως η αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών που επιφέρει η έλλειψη ασφάλισης οχήματος (εγκατάλειψη ατυχήματος εκ μέρους του ασυνείδητου οδηγού λόγω φόβου κυρώσεων, βάρος των εξόδων επισκευών και περίθαλψης στο κράτος και Επικουρικό, ταλαιπωρία αποζημίωσης για τον παθόντα κ.α.).

Σύμφωνα με τη διαδικασία, κατόπιν εντοπισμού του ανασφάλιστου οχήματος, ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 250 ευρώ (ποσό που ξεπερνά κατά πολύ μια εξάμηνη ασφάλιση ολοκληρωμένου πακέτου καλύψεων για ένα αυτοκίνητο) και ταυτόχρονα να προχωρήσει στη σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου – όλα αυτά εντός 8 ημερών. Διαφορετικά, τα στοιχεία θα μεταβιβάζονται στην Αστυνομία η οποία με τη σειρά της θα προχωρά στην επιβολή αυστηρότερων ποινών, από χρηματικά ποσά ως/και την αφαίρεση πινακίδων.

Είμαστε σε θέση να δούμε μαζί σας την άμεση και σωστή ασφάλιση του οχήματος σας μέσω εύκολων διαδικασιών έκδοσης συμβολαίων και πληρωμής αυτών σε κόστος σημαντικά χαμηλότερο αυτού που θα επιβληθεί από το κράτος συνέπεια της απουσίας ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα κιόλας για να λάβετε προσφορά για το δικό σας όχημα!

Ασφάλιση αυτοκινήτου ITBN Expert Insurance Solutions

Ασφάλιση αυτοκινήτου