Τι να προσέχετε για να αποφύγετε τα ατυχήματα κατά το ταξίδι σας!

Γράφει:
Γιώργος Μούζος

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι κατ’ εξοχήν οι μήνες που κάνουμε τις περισσότερες εξορμήσεις ώστε να ξεκουραστούμε και να χαρούμε τη θάλασσα. Όμως η οδήγηση κατά τους θερινούς μήνες θέλει την απαιτούμενη προσοχή, ώστε να μην χαλάσετε και τις διακοπές του ασφαλιστή σας, ο οποίος θα πρέπει να κανονίσει όλα τα διαδικαστικά έπειτα από ένα ατύχημα.

Το θέμα είναι ότι η ζέστη, αλλά και η ανάλαφρη διάθεση λόγω διακοπών μπορεί να επιφέρουν μείωση των αντανακλαστικών του οδηγού. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να έχετε ένα ήρεμο κι ευχάριστο ταξίδι.

Βάλτε το air condition να δουλεύει και μην λυπάστε το καύσιμο. Καίει ελάχιστα σε σχέση με την άνεση που σας προσφέρει, συν ότι θα έχετε ένα «καθαρό κεφάλι» κατά την οδήγηση χωρίς εκνευρισμούς λόγω ζέστης. Μικρό tip: Αφήστε λίγο ένα παράθυρο ανοιχτό, ώστε να ανανεώνεται ο αέρας στην καμπίνα.

Εφαρμόστε ένα αντηλιακό στο δέρμα σας. Όσο κι αν σας κάνει εντύπωση εύκολα μπορείτε να «καείτε» από τον έντονο ήλιο κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Μην αμελείτε τα γυαλιά ηλίου. Θα σας προσφέρουν εξαιρετική ορατότητα σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας, άρα θα προσέχετε καλύτερα το δρόμο.

Να φροντίζετε για την ενυδάτωση του οργανισμού σας. Πίνετε πολλά υγρά σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Φροντίστε να έχετε ένα άρτια συντηρημένο αυτοκίνητο, ώστε να αποφύγετε τυχόν απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως μια ξαφνική βλάβη που θα σας καθηλώσει και θα σας χαλάσει τη διάθεση. Βέβαια μιλήστε με τον ασφαλιστή σας να σας εντάξει το πρόγραμμα οδικής βοήθειας, αν δεν σας το παρέχει ήδη το ασφαλιστικό πακέτο που έχετε!

Οδηγείτε πάντοτε συνετά, εντός των πλαισίων που ορίζει ο Κ.Ο.Κ. και μεγάλη προσοχή στους επαρχιακούς δρόμους.

Εννοείται πως όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να είναι δεμένοι με τις ζώνες ασφαλείας! Τόσο οι μπροστά, όσο και οι πίσω!

Κάντε στάσεις ώστε να ξεκουράζεται σώμα και μυαλό! Δεν έγινε και κάτι να αργήσετε μερικά λεπτά για τον τελικό σας προορισμό.

Πηγή: nextdeal.gr