Πρωτότυπη δράση για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων

Συνεπής ως προς την τακτική ανάληψη πρωτοβουλιών για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την οδική ασφάλεια, η ΕΑΕΕ πραγματοποιεί μία νέα, ιδιαίτερη δράση για την αποτροπή της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών. 

Φέτος, η ΕΑΕΕ προχωρεί ένα βήμα μπροστά, ανανεώνοντας την ιδέα της επιτυχημένης δράσης των προηγούμενων ετών «ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ» με μια νέα δημιουργική προσέγγιση, που στόχο έχει να εντυπωσιάσει και να προβληματίσει το κοινό – τους αποδέκτες του μηνύματος, χωρίς όμως να τους σοκάρει.

Η πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε περιοχές όπου διασκεδάζουν τα βράδια οι νέοι, οι οποίοι αποτελούν την κύρια ομάδα – στόχο της δράσης. Η δράση θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 και θα διαρκέσει συνολικά 3 εβδομάδες.

Προωθητική ομάδα θα τοποθετεί στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων (πάνω στο τζάμι, στην πλευρά του οδηγού), αλλά και στους καθρέφτες των μηχανών ένα τυπωμένο, μεγάλων διαστάσεων ποτήρι γεμάτο με ποτό (συνημμένη φωτογραφία). Λόγω μεγέθους, το ποτήρι θα κεντρίζει το ενδιαφέρον του οδηγού και θα τραβά την προσοχή του και την εστίαση στο μήνυμα που είναι τυπωμένο πάνω στο ποτήρι: «Ακόμα και με ένα ποτό, η όρασή σου στο δρόμο μειώνεται επικίνδυνα. Μην οδηγείς όταν πίνεις.»

Την πρωτοβουλία στηρίζουν εταιρίες – μέλη της ΕΑΕΕ. Χορηγοί είναι οι Εθνική Ασφαλιστική, Interamerican και Υδρόγειος. Υποστηρικτές οι A.G.A. International S.A., AIG, ΑΤΕ Ασφαλιστική, Ατλαντική Ένωση, ERGO, Ευρωπαϊκή Ένωσις – Ασφάλειαι Μινέττα, Ευρωπαϊκή Πίστη, Generali, Hellas Direct, NP Insurance και Συνεταιριστική.

 Αθήνα, 23 Ιουνίου 2016

Πηγή άρθρου: eaee.gr