Τι έχουν να πουν οι ασφαλιστές για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου;

της Ελενας Ερμείδου

Περίπου 6 εκατομμύρια ζευγάρια αποφασίζουν να παντρευτούν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η ημερομηνία ενός πιθανού διαζυγίου, στην περίπτωση αυτή μπορεί να μην απέχει μακράν από την ημερομηνία τελέσεως του χαρμόσυνου γεγονότος. Σύμφωνα με την American Psychological Association, το 40 από το 50 τοις εκατό των 6 εκατομμυρίων ζευγαριών που θα παντρευτούν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα καταθέσουν αίτηση διαζύγιου.

Στο πνεύμα του Αγίου Βαλεντίνου της τελετουργίας αλλά και του διαζυγίου η insuranceQuotes, και άλλοι ασφαλιστές παραθέτουν τις παρακάτω συμβουλές:

  • Κατά την ασφάλιση περιουσίας θα πρέπει ο λήπτης της ασφάλισης να φροντίσει να ασφαλίσει με σωστούς όρους τα προσωπικά του κινητά αντικείμενα μεγάλης αξίας δίνοντας ιδιαίτερη σημασία και στις καλύψεις της / του συζύγου.
  • Όταν, ο ένας εκ των δύο κατέχει ιδιόκτητο ακίνητο θα πρέπει πριν την σύναψη της ασφάλειας να συμβουλευτεί δικηγόρο και μετά να προχωρήσει στην αγορά του συμβολαίου. Τα παραθυράκια της νομοθεσίας καμία φορά μπορεί να εκπλήξουν.
  • Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου, συνήθως παρέχουν εκπτώσεις σε ζευγάρια, ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες πολιτικές οι οποίες μπορεί να είναι πιο οικονομικές για την ασφάλιση ενός και μόνο οδηγού.
  • Στα ασφαλιστήρια υγείας συνήθως παρέχεται η δυνατότητα ασφάλισης και του /της συζύγου, ανάλογα με το πρόγραμμα. Καλό θα είναι αυτός που αγοράζει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας να εξετάσει όλους τους όρους διεξοδικά, πριν υπογράψει, ώστε να αποφύγει τυχόν δυσάρεστες μελλοντικές συνέπειες.
  • Η ασφάλιση ζωής παρέχει οικονομική στήριξη στην περίπτωση που ένας εκ τους δύο αποβιώσει. Το ασφαλιστήριο μπορεί να είναι δια βίου ή ετήσιο. Το ασφαλιστήριο ζωής μπορεί να καλύπτει και κινδύνους ενοικίου, ενυπόθηκα δάνεια, και καταβολές δόσεων αυτοκινήτου, καθώς επίσης και απρόσμενα έξοδα, όπως έξοδα κηδείας και άλλες χρέη. Οι όροι του ασφαλιστηρίου ζωής θα πρέπει να εξεταστούν με κάθε λεπτομέρεια πριν την τέλεση της «λειτουργίας». Στην περίπτωση διαζυγίου θα πρέπει να αναγράφονται αλλαγές στους όρους του συμβολαίου, οι απαιτήσεις και τα δικαιώματα του έτερου ήμισυ.

Είναι εμφανές, πρόκειται για μία από τις πιο εμπορικές γιορτές στο χρόνο. Πολλά εκατομμύρια κινούνται κάθε χρόνο στην αγορά, και άλλα τόσα χάνονται!

Πηγή άρθρου: insuranceworld.gr