Την απέλυσε και τον απειλούσε να δώσει στους ανταγωνιστές του απόρρητα στοιχεία της εταιρείας του

Συνελήφθη μία 57χρονη για εκβίαση, παραβίαση στοιχείων ηλεκτρονικών υπολογιστών ερευνητικής φαρμακευτικής εταιρείας και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη στον Άλιμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλίμου, μία 57χρονη για εκβίαση σε βάρος του προέδρου ερευνητικής φαρμακευτικής εταιρείας, της οποίας εκείνη ήταν πρώην υπάλληλος και είχε απολυθεί. Σε βάρος της, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση, παραβίασης προγραμμάτων-στοιχείων ηλεκτρονικών υπολογιστών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, η συλληφθείσα από τον Αύγουστο του 2014, εκβίαζε συστηματικά μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τον πρόεδρο ερευνητικής εταιρείας, εξαναγκάζοντας τον σε χρηματική καταβολή προκειμένου να μην διοχετεύσει σε ανταγωνιστές απόρρητα στοιχεία της εταιρείας. Τα εν λόγω στοιχεία, τα οποία βρίσκονταν αποθηκευμένα σε ψηφιακή μορφή σε προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε δύο λάπτοπ του θύματος, είχαν κλαπεί τον περασμένο Μάιο.

Στις 2 Νοεμβρίου, η 57χρονη εξανάγκασε εκ νέου το θύμα να της καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και για τον λόγο αυτό, προσυμφώνησαν ραντεβού για την επομένη. Την εκβίαση κατήγγειλε το θύμα στην Ασφάλεια και κατόπιν συνεννόησης, προσημειώθηκε ένα χαρτονόμισμα, κατά την παραλαβή του οποίου συνελήφθη η 57χρονη. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: news247.gr

Ακόμη μια περίπτωση στην οποία διαπιστώνεται η αναγκαιότητα (εξ)ασφάλισης μιας επιχείρησης έναντι αυτών των κινδύνων. Η ITBN μπορεί να σας προσφέρει αυτή τη κάλυψη. Για περισσότερα, κάντε κλικ στην εικόνα και στη συνέχεια μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

Ασφάλιση ηλεκτρονικών & διαδικτυακών κινδύνων

Ασφάλιση ηλεκτρονικών & διαδικτυακών κινδύνων