Πασίγνωστη ελληνική εταιρεία έπεσε θύμα βιομηχανικής κατασκοπείας και έχασε 2.500.000 ευρώ

Ζημιά ύψους 2.500.000 ευρώ υπέστη πασίγνωστη ελληνική εταιρεία πληροφορικής που έπεσε θύμα βιομηχανικής κατασκοπείας.

Πρώην στέλεχος της εταιρείας βρήκε δουλειά με διπλάσιο μισθό σε ανταγωνίστρια επιχείρηση με αντάλλαγμα την παροχή στοιχείων από την προηγούμενη θέση του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρεία πληροφορικής έχασε τους τελευταίους μήνες από τη διαρροή του πελατολογίου της και άλλων ευαίσθητων δεδομένων συνολικά 98 αναθέσεις έργων.

Αναλυτικότερα, ο κατηγορούμενος έμπαινε στα υπολογιστικά συστήματα της πρώην εταιρείας και υπέκλεπτε το πελατολόγιο, πωλήσεις, πολιτικές αγοράς, προσφορές και σημαντικούς κωδικούς πρόσβασης σε απόρρητα δεδομένα.

Η έρευνα από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε μετά από καταγγελία της εταιρείας και σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, προέκυψαν ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου που είχε προβεί στις κακόβουλες πράξεις (cracking) αντιστοιχούσαν στον 50χρονο ημεδαπό, πρώην εργαζόμενο στην καταγγέλλουσα εταιρεία.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης έγινε έρευνα στο σπίτι και τον χώρο εργασίας του 50χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Από την επιτόπια ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 50χρονου στην υπόθεση, ενώ όπως προέκυψε είχε παραδώσει τις πληροφορίες σε ομοειδή εταιρεία, όπου εργάζεται.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που κατασχέθηκε στάλθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε, για απάτη με υπολογιστή και παράβαση του απορρήτου των επιστολών, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ διερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πηγή είδησης: huffingtonpost.gr

Η ITBN ως πρωτοπόρος στη παροχή νέων, σύγχρονών κι εξειδικευμένων προϊόντων, παρέχει τη δυνατότητα ασφάλισης έναντι αυτών των κινδύνων με κύριο γνώμονα τη προσοχή στο μέλλον όπου τα δεδομένα όλων μας θα βρίσκονται πια και σε ηλεκτρονική μορφή, αποθηκευμένα τοπικά ή στο σύννεφο (Cloud) με αποτέλεσμα ο κίνδυνος απώλειας τους και οι μετέπειτα συνέπειες ενός τέτοιου ατυχές γεγονότος να αυξάνεται συνεχώς.

Ασφάλιση ηλεκτρονικών & διαδικτυακών κινδύνων

Ασφάλιση ηλεκτρονικών & διαδικτυακών κινδύνων