Βρετανία: Πρόστιμο σε ασφαλιστική εταιρία για την απώλεια δεδομένων πελατών της

Το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του Ηνωμένου Βασιλείου επέβαλε πρόστιμο £150,000 πρόστιμο στην ασφαλιστική εταιρία Royal & Sun Alliance Insurance PLC (RSA) για την απώλεια προσωπικών δεδομένων 60,000 πελατών της.

Αιτία ήταν η απώλεια ενός σκληρού δίσκου ο οποίος περιλάμβανε 59,592 ονοματεπώνυμα πελατών, διευθύνσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς και δεδομένα πιστωτικών καρτών 20,000 πελατών της.

Το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του Ηνωμένου Βασιλείου επέβαλε το πρόστιμο γιατί μετά από έρευνα που έκανε διαπίστωσε ότι η ασφαλιστική εταιρία δεν είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των πληροφοριών που περιείχε ο δίσκος ο οποίος κλάπηκε από τα γραφεία της.

Η κλοπή έγινε είτε από κάποιον υπάλληλο της εταιρίας είτε από κάποιον συνεργάτη, η πληροφορία που περιείχε δεν ήταν κρυπτογραφημμένη και ο δίσκος αυτός δεν βρέθηκε.

Οι πελάτες εμπιστεύονται τις εταιρίες που διατηρούν τα προσωπικά τους δεδομένα ασφαλή ιδιαίτερα δε τις οικονομικές τους πληροφορίες, η απώλειά τους δημιουργεί άγχος, πιθανές οικονομικές απώλειες με αποτέλεσμα να σταματούν την συνεργασία τους με εταιρίες που έχουν πέσει θύματα τέτοιων περιστατικών.

Το σκεπτικό της απόφασης μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Η απόφαση είναι στην αγγλική.

Πηγή: cyberinsurancegreece.com

Πηγή άρθρου: nextdeal.gr