Αγγλία: Εταιρεία σε ασφαλίζει έναντι των internet trolls

Σε όλους μας μπορεί να έχει τύχει ή είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να γίνουμε στόχος κάποιου troll ή κακόβουλου σχολίου. Άλλοι απλώς τα προσπερνούν αλλά υπάρχουν και αυτοί που τα παίρνουν πιο σοβαρά απ΄όσο θα έπρεπε και τα σχόλια αυτά τους επηρεάζουν σημαντικά στη ζωή τους. Στο παρελθόν έχουμε δει περιπτώσεις όπου cyber bullying και trolling φτάνουν στα άκρα με αποτέλεσμα να βλέπουμε ακόμη και αυτοκτονίες.

Στην Μ. Βρετανία μια ασφαλιστική εταιρεία, η Chubb Insurance, γίνεται η πρώτη εταιρεία στην χώρα που παρέχει «troll insurance». Όπως δείχνει το όνομά της, πρόκειται για ασφάλεια η οποία σε προστατεύει έναντι των internet trolls.

Όταν μιλάμε για ασφάλεια, η εταιρεία σου παρέχει τα οικονομικά μέσα έτσι ώστε να προστατεύεις τον εαυτό σου αν χρειαστεί να ακολουθήσεις την νομική οδό. Επίσης σε βοηθά να αλλάξεις σχολείο ή σπίτι αν πρέπει, ενώ μπορεί να σε βοηθήσει ακόμη και στον εντοπισμό του/των ατόμων που ευθύνονται για το trolling. Μιλώντας στην Telegraph εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να έχουν μια ζωή όπως ήταν πριν προκύψουν τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Πηγή άρθρου: techblog.gr Αρχική πηγή: arstechnica.co.uk