5 απαραίτητα ασφαλιστήρια συμβόλαια

Η προστασία των περιουσιακών στοιχείων σε συνδυασμό με την προστασία της υγείας και της ζωής, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς τον σχεδιασμό προσωπικού/ οικογενειακού χρηματοοικονομικού προγραμματισμού. Σε αυτό το άρθρο, αναφέρονται τα πέντε σημαντικά ασφαλιστήρια συμβόλαια που είναι απαραίτητα γι’ αυτό το σκοπό.

Ασφάλεια προσωπικού ατυχήματος και κάλυψη αναπηρίας (ΜΟΑ)

Η πιθανότητα ενός τέτοιου συμβάντος είναι τόσο τρομακτική για πολλούς ανθρώπους σε σημείο που απλά επιλέγουν να την αγνοήσουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι «τίποτα δεν θα συμβεί σε μένα», επικαλούμενοι μια αόρατη δύναμη που θα προστατέψει το μέλλον τους. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί όμως να υποσχεθεί πως θα είμαστε «άτρωτοι».

Αντί να βασιζόμαστε στην καλή μας τύχη, η επιλογή ενός συμβολαίου ασφάλισης ατυχήματος και αναπηρίας (MOA) παρέχει την απαραίτητη κάλυψη στην περίπτωση ατυχήματος καθώς μας παρέχει τη δυνατότητα σε διατήρησης του τρέχοντος τρόπου ζωής μας , ακόμα κι αν δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε.

Ασφάλεια ζωής

Η ασφάλεια ζωής προστατεύει τους ανθρώπους που εξαρτώνται οικονομικά από εμάς – τους ανθρώπους που αγαπάμε!

Σε περίπτωση απώλειας της ζωής του ασφαλισμένου, οι γονείς, η σύζυγος, τα παιδιά ή άλλα αγαπημένα μας πρόσωπα δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες, γιατί η ασφάλιση ζωής θα διατηρήσει την ποιότητα ζωής της οικογένειας μας. Σκεφτείτε πόσα κερδίζετε κάθε χρόνο και αγοράστε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής που θα αντικαταστήσει το εισόδημα αυτό στην περίπτωση του πρόωρου θανάτου σας. Έτσι θα φροντίσετε για το μέλλον της οικογένειας σας.

Ασφάλεια Υγείας

Η ραγδαία αύξηση του κόστους της ιατρικής περίθαλψης σε συνδυασμό με την σημαντική υποχώρηση του κοινωνικού κράτους στον τομέα της περίθαλψης και της υγείας, είναι οι σημαντικότεροι λόγοι για να σκεφτούμε το ενδεχόμενο της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας.

Σήμερα, ακόμη και μια απλή επίσκεψη στον οικογενειακό γιατρό κοστίζει πλέον αρκετά και επιβαρύνει σημαντικά το «πορτοφόλι» μας. Εάν δε, σκεφτούμε την δυσάρεστη περίπτωση μιας σοβαρής ασθένειας ή κάποιου πολύπλοκου προβλήματος υγείας που θα απαιτήσει μακροχρόνια περίθαλψη οι τιμές τις υγείας εκτοξεύονται σε αστρονομικά νούμερα. Η ασφάλιση υγείας αποτελεί την ιδανική λύση για την λήψη ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και αποτελεσματική διαχείριση του κόστους των υπηρεσιών αυτών.

Ασφάλεια Κατοικίας

Η αποκατάσταση του σπιτιού μας σε περίπτωση ζημιάς είναι μια ακριβή υπόθεση. Ένα ολοκληρωμένο συμβόλαιο ασφάλισης κατοικίας καθιστά τη διαδικασία αποκατάστασης ευκολότερη. Στην έρευνα σας για ένα ασφαλιστήριο κατοικίας , αναζητήστε καλύψεις για την αποκατάσταση ζημιών στο κτήριο αλλά και το περιεχόμενο του σπιτιού σας.

Ανάλογα με το έτος κατασκευής του σπιτιού σας , καθώς και τις ανέσεις που περιέχει , το κόστος αποκατάστασης / αντικατάστασης δύναται να είναι περισσότερο ακόμα και από την τιμή που καταβλήθηκε για την αγορά του. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να έχετε μια ακριβή εκτίμηση για το πόσο χρεώνουν το τετραγωνικό μέτρο οι τοπικοί κατασκευαστές, πριν καταλήξετε στην τελική αξία του ασφαλιστηρίου σας. Επίσης βεβαιωθείτε ότι το συμβόλαιο καλύπτει το κόστος του κάθε είδους αποζημίωσης για βλάβες που μπορεί να προκύψουν στην ιδιοκτησία σας.

Ασφάλιση αυτοκινήτου

Η ασφάλιση αυτοκινήτου απαιτείται από τον νόμο, γι’ αυτό η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι κάτι που δεν πρέπει να παραλείψετε.

Πραγματοποιήστε προσεκτικές αγορές. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ποικίλουν αναλόγως των χαρακτηριστικών του που αφορούν στα οφέλη , τις καλύψεις και τις τιμές. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους και τις καλύψεις και μιλήστε με τον ασφαλιστή σας πριν προχωρήσετε στην αγορά.

Πηγή άρθρου: insuranceforum.gr