Υπενθύμιση! Θαλάσσια extreme sports και καταδύσεις εξαιρούνται της αποζημίωσης!

Με αφορμή τις καλοκαιρινές διακοπές και τις θαλάσσιες  δραστηριότητες το nextdeal.gr ενημερώνει σχετικά.

Πλήθος είναι οι δραστηριότητες που προσφέρονται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες με σκοπό την ψυχαγωγία των λουόμενων και εκδρομέων όπως ιστιοσανίδα (windsurfing), αετοσανίδα (kitesurfing), θαλάσσιο σκι (water ski), αλεξίπτωτο θαλάσσης (parasailing), αλεξίπτωτο θαλάσσης με ρυμούλκηση από ταχύπλοο, ελεύθερη πτώση (bungee jumping), βουτιά από ουρανό (skydiving), αναρρίχηση χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας (bouldering), πέρασμα από βραχώδη ακτή (coasteering), καταδύσεις, θαλάσσια εκτόξευση (flyboard), διαδρομές σε ποτάμια, κατάβαση βουνών κ.α

Οι ασθένειες και τα ατυχήματα όμως που προκαλούνται στους λάτρεις των exteme sports περιλαμβάνονται στις Γενικές εξαιρέσεις όλων των συμβολαίων ζωής/υγείας όλων των εταιρειών. Συναντώνται βέβαια και ορισμένα παραδείγματα ασφαλισμένων για τους οποίους η κάθε εταιρεία αξιολογεί μεμονωμένα σύμφωνα με την πολιτική της και παρέχει κάλυψη κατά περίπτωση με ειδικούς όρους, προσθήκη επιπλέον ασφαλίστρου, ειδικών προϋποθέσεων, ή και συγκεκριμένων παροχών κ.α.

Σημαντικός ο ρόλος του διαμεσολαβητή και σε αυτήν την περίπτωση καθώς οφείλει από αρχής γενομένης της συνεργασίας να ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο για το θέμα. Σχετική ερώτηση για δραστηριότητες και extreme sports συνήθως περιλαμβάνεται και στο ερωτηματολόγιο της αρχικής αίτησης ασφάλισης όλων των εταιρειών υπό την βάση πως ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ενημερώσει τον διαμεσολαβητή και την εταιρεία εάν εκούσια θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Δείτε εδώ τι αναγράφει συμβόλαιο ζωής/υγείας της Εθνικής Ασφαλιστικής, όμοιο όλων των εταιρειών:

Δείτε εδώ τι αναγράφει συμβόλαιο ζωής/υγείας της Ατλαντικής Ένωσης, όμοιο όλων των εταιρειών:

Δείτε εδώ τι αναγράφει συμβόλαιο υγείας της Prime Insurance όμοιο, όλων των εταιρειών:

Δείτε εδώ τι αναγράφει συμβόλαιο υγείας της Interamerican, όμοιο όλων των εταιρειών:

Ασφαλώς υπάρχουν και αθλήματα και θαλάσσιες δραστηριότητες όπως ποδήλατο θαλάσσης, κανό, παιχνίδια παραλίας κ.α. τα οποία δεν θέτουν σε υψηλό κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του ασφαλισμένου με συμβόλαιο ζωής/υγείας και τυχόν ατυχήματα/ασθένειες που θα προκύψουν από τέτοιες δραστηριότητες περιλαμβάνονται στις παροχές όλων των συμβολαίων.

Σε κάθε περίπτωση πριν ξεκινήσετε μια επικίνδυνη δραστηριότητα ενημερώστε τον προσωπικό σας διαμεσολαβητή!

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

Πηγή: nextdeal.gr