Το φθηνό ασφάλιστρο κοστίζει στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Κηφισιά, πρωί Παρασκευής, ηλιόλουστη μέρα. Η οδηγός ξεπαρκάρει, έχοντας ψωνίσει τα απαραίτητα για το Σαββατοκύριακο από τον μανάβη και στον δρόμο, λίγο πριν σταματήσει στο STOP για να βγει στην λεωφόρο, χτυπάει το κινητό της. Στα δευτερόλεπτα που κοιτάει την οθόνη, το αυτοκίνητό της «σταματάει» πάνω στο ταξί που έχει ήδη σταματήσει στο STOP μπροστά της. Ξεκάθαρη υπαιτιότητα. Ακόμα πιο ξεκάθαρη η οργή του οδηγού ταξί. Και δικαιολογημένη. Και τώρα;

Για μια ακόμα φορά η καθημερινότητα μας θυμίζει πως η ουσία κάθε πράγματος βρίσκεται στα απλά και δομικά συστατικά του. Και στην ασφάλιση το χαμηλό κόστος κοστίζει. Στο φτηνό ασφαλιστήριο αυτοκινήτου συνήθως θα βρείτε τον τρόπο να γλιτώσετε την κλήση της τροχαίας. Δεν θα βρείτε άμεση εξυπηρέτηση, την ώρα του ατυχήματος. Δεν θα βρείτε καμία εγγύηση ότι ο άτυχος οδηγός που τρακάρατε δεν θα ταλαιπωρηθεί επιπλέον για να πληρωθεί την αποζημίωσή του. Δεν θα βρείτε καμία εξασφάλιση ότι η αποζημίωσή σας θα αντιστοιχεί στο πραγματικό κόστος της επιδιόρθωσης του οχήματός σας.

Και ναι, οι οδηγοί ταξί πληρώνουν ακριβότερα ασφάλιστρα, γιατί είναι στους δρόμους και άρα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο ατυχήματος περισσότερη ώρα από ό,τι οι υπόλοιποι οδηγοί. Είναι αυτό που λέμε… οι κίνδυνοι του επαγγέλματος, κυριολεκτικά. Η τιμή που πληρώνουμε για την ασφάλισή μας έχει καθοριστεί με βάση συγκεκριμένες παραμέτρους.

Ρωτήστε τον ασφαλιστή σας. Βελτιώστε την ποιότητα της ζωής σας αναλαμβάνοντας την ευθύνη των επιλογών σας.

Πηγή άρθρου: Ασφαλιστική Αγορά