Τι είναι οι ασφάλειες ζωής, ποιες καλύψεις προσφέρουν και ποιες μορφές ασφάλισης υπάρχουν

Ο Κλάδος Ασφαλίσεων Ζωής συμπεριλαμβάνει την κάλυψη προσωπικών κινδύνων που απειλούν τη ζωή (ασφαλίσεις θανάτου) αλλά και την κάλυψη αναγκών που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της (συνταξιοδοτικά προγράμματα).

Βασικές καλύψεις του Κλάδου Ζωής είναι οι ακόλουθες : Αναπλήρωση εισοδήματος λόγω πρόωρου θανάτου. Ανικανότητα / αναπηρία. Ασθένεια. Σύνταξη

Σύμφωνα με το στοιχείο κάλυψης που υπερισχύει σε ένα ασφαλιστήριο Ζωής , οι ασφαλίσεις ζωής χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίεςΑποταμίευση. Συσσώρευση κεφαλαίου (ασφαλίστρων) μέσω ασφαλιστηρίου συμβολαίου για κεφάλαιο που θα δοθεί είτε στη λήξη είτε με τη μορφή προσόδου (σύνταξης), είτε με τη μορφή εφάπαξ. Προστασία. Έναντι θανάτου, ασθένειας ή ατυχήματος ή των συνεπειών του (δηλαδή νοσοκομειακά έξοδα, απώλεια εισοδήματος, ανικανότητα,αποπληρωμή υποχρεώσεων).

Οι ασφαλίσεις Ζωής παρέχονται σε διαφορετικές μορφές ως : Aτομικές ασφαλίσεις. Mε ατομικό ασφαλιστήριο για κινδύνους που σχετίζονται με τη ζωή και την υγεία ενός προσώπου. Ομαδικές ασφαλίσεις. Με ομαδικό ενιαίο ασφαλιστήριο συμβόλαιο για κινδύνους που σχετίζονται με τη ζωή και την υγείας μιας ομάδας ασφαλισμένων.

Στις ασφαλίσεις Ζωής συμπεριλαμβάνονται οι καλύψεις ασθενειών και ατυχημάτων είτε ως προσθήκες (συμπληρωματικές καλύψεις – riders) είτε ως αυτοτελής κλάδος σαν κύριες καλύψεις .

Πηγή Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος & asfalisinet.gr