Πότε μια επιχείρηση εισπράττει «Ημερήσια Αποζημίωση Λόγω Προσωρινής Διακοπής Εργασιών» εξαιτίας Σεισμού;

Ο ισχυρός Σεισμός στην Κω προξένησε εκτεταμένες ζημιές σε κτήρια και εμπορεύματα επιχειρήσεων και καταστημάτων, τα οποία πρόκειται να παραμείνουν εκτός λειτουργίας έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές. Οι επιχειρηματίες εκτός των άλλων θα υποστούν και απώλεια εσόδων εξαιτίας της προσωρινής διακοπής εργασιών των καταστημάτων τους και οικονομικές υποχρεώσεις που θα αυξάνονται καθημερινά.

Η κάλυψη «Απώλεια Κερδών» παρέχεται μέσα από ορισμένα συμβόλαια επιχειρήσεων όλων των εταιρειών και καταβάλλει στον ασφαλισμένο επιχειρηματία οικονομική ενίσχυση/επίδομα για κάθε ημέρα που θα παραμείνει η επιχείρηση του εκτός λειτουργίας συνεπεία καλυπτομένων κινδύνων του ασφαλιστηρίου. Η οικονομική ενίσχυση περιλαμβάνει την καταβολή αποζημίωσης έως ορισμένου χρηματικού ποσού π.χ. 150, 200, 300 ευρώ κ.α. ανά ημέρα για κάθε ημέρα διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης και έως ενός ορισμένου χρονικού διαστήματος π.χ. 3, 6, 12 μήνες ανάλογα την εταιρεία. Η παροχή «Απώλεια Κερδών» δίδεται συνήθως μαζί με την ασφάλιση περιεχομένου επιχείρησης και υπολογίζεται από την 1η, 3η, 5η κ.α. ημέρα διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης πάντοτε ανάλογα την εταιρεία.

Για παράδειγμα εάν υπολογιστεί ότι το επίδομα οικονομικής ενίσχυσης είναι 150 ευρώ ανά ημέρα και η αποζημίωση καταβάλλεται από την 1η ημέρα τότε ο καταστηματάρχης θα εισπράξει για 30 ημέρες διακοπής λειτουργίας του καταστήματος του 4500 ευρώ επιπλέον της αποζημίωσης για την επισκευή και αποκατάσταση ζημιών μέσα από τις υπόλοιπες καλύψεις του ασφαλιστηρίου της επιχείρησης του. Ένα ακόμη παράδειγμα είναι η ασφάλιση ενός καταστήματος με είδη δώρων στην Μυτιλήνη, Χίο, Ρόδο ή Κω, κεφαλαίου κτηρίου 25 χιλ ευρώ και περιεχομένου 50 χιλ ευρώ, η οποία κοστίζει ενδεικτικά ακόμη και από 300 ευρώ ετησίως συμπεριλαμβανομένων πλήθος καλύψεων επιπλέον της Απώλειας Κερδών όπως σεισμό, πυρκαγιά, έκρηξη, κεραυνό, βραχυκύκλωμα, πρόσκρουση οχήματος, θραύση υαλοπινάκων, πολιτικές ταραχές, διαρροή σωληνώσεων, φυσικά φαινόμενα, κλοπή κ.α.

Σε περίπτωση ζημιάς ο ασφαλισμένος φροντίζει για την άμεση αναγγελία στον διαμεσολαβητή και στην εταιρεία του ώστε να γίνει αναλυτική καταγραφή των ζημιών και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ομαλή εξέλιξη της αποζημίωσης του. Προϋποθέσεις καταβολής της αποζημίωσης «Απώλεια Κερδών» είναι η διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης να αποτελεί συνέπεια των καλυπτόμενων κινδύνων του συμβολαίου , η επιχείρηση να επαναλειτουργήσει με την ίδια δραστηριότητα που λειτουργούσε πριν την ζημιά, η επιχείρηση να μην τελούσε υπό καθεστώς πτώχευσης κ.α πριν την ζημιά, η επισκευή και ανοικοδόμηση της επιχείρησης να προχωρήσει χωρίς χρονοτριβή ή παρεμπόδιση από τυχόν διατάγματα, νόμους, αποφάσεις και κανονισμούς δημόσιων αρχών κ.α. ανάλογα την εταιρεία.

Δείτε εδώ τον όρο «Απώλεια Κερδών» μέσα από τους γενικούς όρους ασφάλισης επιχειρήσεων των εταιρειών ΑΧΑ, Generali, Εθνική, Interamerican, Ergo και Eurolife ERB:

AXA: Business 4ALL

AXA: Business 4ALL

Generali: Business Dynamic

Generali: Business Dynamic

Εθνική: Εθνική και Επιχείρηση Πλήρες Πακέτο

Εθνική: Εθνική και Επιχείρηση Πλήρες Πακέτο

Interamerican: Business/ Easy Business Total

Interamerican: Business/ Easy Business Total

Ergo: Business Plus

Ergo: Business Plus

Eurolife ERB: Business Care Ολοκληρωμένο

Eurolife ERB: Business Care Ολοκληρωμένο

Ενημερωθείτε σήμερα από τον διαμεσολαβητή σας για τα οφέλη και το κόστος ασφάλισης της επιχείρησής σας.

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

Πηγή άρθρου: nextdeal.gr