Πότε αποζημιώνονται υλικές ζημιές από «Αυτανάφλεξη» οχήματος μέσα από τα συμβόλαια εταιρειών;

Η αυτανάφλεξη είναι μια ειδική περίπτωση αιφνίδιας ανάφλεξης καύσιμου υλικού χωρίς εξωτερικό αίτιο δηλαδή φλόγα ή σπινθήρα. Υπάρχουν υλικά που είναι δυνατόν να προκαλέσουν φωτιά με αυτανάφλεξη όπως για παράδειγμα οι κινητήρες ντίζελ, το στουπί καθαρισμού της βέργας της στάθμης λαδιού των κινητήρων όταν τοποθετείτε κοντά στον κινητήρα ή κ.α.

Η παροχή «Αυτανάφλεξη» δίδεται μέσα από την προαιρετική παροχή «Πυρκαγιά Οχήματος» όλων των εταιρειών και καλύπτει τις υλικές ζημιές που θα δημιουργηθούν στο όχημα από πυρκαγιά έως και την ολοκληρωτική καταστροφή του οχήματος. Η αποζημίωση αφορά την πραγματική τρέχουσα αξία του οχήματος ή του μέρους που καταστράφηκε από την πυρκαγιά συνεπεία αυτανάφλεξης κατά τον χρόνο επέλευσης της ζημιάς. Η κάλυψη Πυρκαγιά Οχήματος συμπεριλαμβανομένης της παροχής «Αυτανάφλεξη» κοστίζει ελάχιστα (π.χ. 1 ευρώ το εξάμηνο!) ανάλογα τα χαρακτηριστικά του οχήματος και άλλοτε συμπεριλαμβάνεται εντός του συνολικού ασφαλίστρου του πακέτου ασφάλισης «Πυρός» οχήματος και άλλοτε κοστολογείται μεμονωμένα ανάλογα την χρήση του οχήματος, το πρόγραμμα και την εταιρεία.

Δείτε εδώ τον όρο «Αυτανάφλεξη» μέσα από τους γενικούς όρους «Πυρός» οχήματος των εταιρειών Ιντερσαλόνικα, Prime, Συνεταιριστική και Υδρόγειο:

Ιντερσαλόνικα:

Ιντερσαλόνικα

PRIME:

PRIME

Συνεταιριστική:

Συνεταιριστική

Υδρόγειος:

Υδρόγειος

Ενημερωθείτε σήμερα από τον διαμεσολαβητή σας για τα οφέλη και το κόστος ασφάλισης Πυρός του οχήματος σας.

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

Πηγή άρθρου: nextdeal.gr