Ποιοι αγοράζουν ασφαλιστική κάλυψη κατά των κυβερνοεπιθέσεων;

Η γενική ανοδική τάση αγοράς κυβερνοασφάλισης συνεχίστηκε και το 2016, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του συγκεκριμένου κλάδου επιβραδύνεται, μετά από έξι χρόνια ταχείας ανάπτυξης.

 Μια έρευνα για το 2016 της Zurich Insurance – Advisen δείχνει ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, το ποσοστό των εταιρειών που αγοράζουν ασφάλιση ενάντια στις κυβερνοεπιθέσεις έχει αυξηθεί κατά 85% και συγκεκριμένα από 35% το 2011 σε 65% το 2016. Ωστόσο, το ποσοστό των επιχειρήσεων που προχώρησε σε αγορά κυβενροασφάλισης το 2016 ήταν μόνον 7% αυξημένο έναντι του 2015 έτος κατά το οποίο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 18% σε σύγκριση με το 2014.

Οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα προσωπικά δεδομένα όπως είναι αυτές της υγειονομικής περίθαλψης, της χρηματοδότησης του τραπεζικού κλάδου, του λιανικού εμπορίου και των επικοινωνιών, αντιμετωπίζουν το κίνδυνο των κυβερνοεπιθέσεων πιο σοβαρά και είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, σύμφωνα με την έρευνα. Το 76% των ερωτηθέντων από τους συγκεκριμένους κλάδους θεωρούν τον cyber risk ως μια σημαντική απειλή σε αντίθεση με το 55% των ερωτηθέντων που εκπροσωπούν άλλους κλάδους που δεν συνδέονται άμεσα με τα προσωπικά δεδομένα.

Πηγή άρθρου: nextdeal.gr