Ποιες περιπτώσεις ζημιών καλύπτει η αστική ευθύνη από την λειτουργία «Σταθμών Στάθμευσης Οχημάτων-Parking»;

Αναρίθμητοι είναι σταθμοί στάθμευσης οχημάτων που υποδέχονται πλήθος αυτοκίνητα στις εγκαταστάσεις τους, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα. Το ελεύθερο parking εντός των δρόμων έχει γίνει δυσεύρετο!

Η αστική ευθύνη από την λειτουργία «Σταθμών Στάθμευσης Οχημάτων» καλύπτει την ευθύνη του ασφαλισμένου, φυσικού ή νομικού προσώπου για σωματικές βλάβες ή/και υλικές ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτους από αμελείς πράξεις ή παραλείψεις κατά την διάρκεια λειτουργίας της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων και των ζημιών από πυρκαγιά, έκρηξη και ολική κλοπή των οχημάτων τρίτων που παραδόθηκαν για φύλαξη εντός του parking. Τρίτοι θεωρούνται συνήθως όλα τα πρόσωπα εκτός του ασφαλισμένου, συγγενών 1ου και 2ου βαθμού και υπάλληλων, όπως οι πελάτες, οι επισκέπτες και οι προμηθευτές της επιχείρησης.

Συνήθεις προϋποθέσεις για την ισχύ της παροχής είναι η επιχείρηση να διαθέτει τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, να λειτουργεί με νόμιμη άδεια, οι χώροι στάθμευσης να είναι συνδεδεμένοι με την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας της επιχείρησης και η ευθύνη λειτουργίας των χώρων να ανήκει στην ασφαλιζόμενη επιχείρηση ενώ συνήθως και ανάλογα την εταιρεία εξαιρούνται της παροχής, η μερική κλοπή, ζημιές κατά την απόπειρα κλοπής/διάρρηξης, υπαίθριοι χώροι, ένοπλες επιθέσεις, ζημιές από πρόσκρουση της οροφής των οχημάτων στις εγκαταστάσεις, ζημιές στα οχήματα εφόσον δεν οδηγούνται από υπάλληλο της επιχείρησης, ή από υπαλλήλους που δεν διαθέτουν νόμιμο δίπλωμα, απώλεια αντικειμένων εντός των οχημάτων κ.α.

Αρκετές εταιρείες διαθέτουν τυποποιημένα προγράμματα ασφάλισης αστικής ευθύνης Σταθμών Στάθμευσης Οχημάτων σε διάφορες επιλογές και με ανώτατο κεφάλαιο αποζημίωσης έως 50,75,100,150,200,300,500 κ.α χιλ ευρώ, συμμετοχή του ασφαλισμένου σε κάθε υλική ζημία ενδεικτικά με 150,200 κ.α ευρώ και συμμετοχή του ασφαλισμένου σε περιπτώσεις υλικών ζημιών από σύγκρουση, πρόσκρουση και εκτροπή των οχημάτων εντός των φυλασσομένων χώρων ανάλογα την εταιρεία. Ορισμένες εταιρείες που δεν διαθέτουν τυποποιημένα προγράμματα για την εν λόγω παροχή, αξιολογούν τα στοιχεία της ενδιαφερομένης προς ασφάλιση επιχείρησης και κατόπιν διαμορφώνουν το ασφάλιστρο και την προσφορά.

Το κόστος της παροχής διαμορφώνεται ανάλογα τον αριθμό των θέσεων φύλαξης οχημάτων που διαθέτει η επιχείρηση και δύναται να ξεκινά ακόμη και από 1,5 ευρώ/ανά θέση οχήματος ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία ενώ όσο περισσότερες θέσεις διαθέτει ένας σταθμός τόσο οικονομικότερο διαμορφώνεται το ασφάλιστρο. Επιπλέον εάν η επιχείρηση εκτός από Parking Οχημάτων διαθέτει και Πλυντήριο ή Χώρο Επισκευής και Συντήρησης οχημάτων, δύναται να καλύψει με προϋποθέσεις και ένα ελάχιστο επασφάλιστρο και την αστική ευθύνη από την λειτουργία των παραπάνω χώρων.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα «Αστική Ευθύνη Χώρων Στάθμευσης Αυτοκινήτων» από τις εταιρείες ενδεικτικά Generali, Prime και Μινέττα:

GENERALI:

GENERALI

PRIME:

PRIME

ΜΙΝΕΤΤΑ:

ΜΙΝΕΤΤΑ

Ενημερωθείτε σήμερα από τον διαμεσολαβητή σας για τα οφέλη ασφάλισης της ευθύνης σας προς τρίτους από την λειτουργία της επιχείρησης σας.

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

Πηγή άρθρου: nextdeal.gr