Περαιτέρω άνθιση της ασφάλισης του κυβερνοχώρου προβλέπουν τα Lloyd’s!

Περαιτέρω ανάπτυξη της ασφάλισης του κυβερνοχώρου (cyber insurance) μέσα στο 2017 προβλέπει η ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου, ύστερα από την αύξηση των συμβολαίων κατά 50% που παρατηρήθηκε στην αγορά κατά τη διάρκεια του 2016.

“Στα Lloyd’s βλέπουμε μεγάλη ζήτηση για ασφάλιση cyber insurance, και την προηγούμενη χρονιά παρουσιάσαμε 15 διαφορετικούς τύπους κάλυψης, μόνο για τον κυβερνοχώρο, εν αναμονή αυτής της ζήτησης το 2017”, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας Inga Beale στους Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ασφάλιση του κυβερνοχώρου ακολουθεί μια ανοδική πορεία παγκοσμίως, καθώς τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα σε όλο τον κόσμο εκτιμώνται στα 2,5 δισ. δολάρια. Με βάση εκτιμήσεις της Allianz, οι Financial Times αναφέρουν ότι το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί σε 20 δισ. δολάρια μέχρι το 2025.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αποτελούν τη μεγαλύτερη αγορά για αυτού του είδους την κάλυψη, με την πλειοψηφία των συμβάσεων να υπογράφονται στο Λονδίνο.

Τον Δεκέμβριο, η εταιρία CFC Underwriting αποκάλυψε ότι χειρίστηκε περισσότερες από 400 αιτήσεις για ασφάλιση του κυβερνοχώρου μέσα στο 2016 – σημειώνοντας αύξηση 78% σε σχέση με το 2015!

Στην Ευρώπη, οι νέοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ το 2018, αναμένεται επίσης να οδηγήσουν στην αύξηση της ζήτησης για ασφάλιση cyber insurance.

“Η νέα οδηγία θα μας φέρει πιο κοντά στην πολιτική που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ, καθώς και τα πρόστιμα θα είναι πολύ μεγάλα. Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει μια τεράστια ώθηση για την αγορά του κυβερνοχώρου στο Ηνωμένο Βασίλειο”, δήλωσε στους Financial Times ο Nigel Brook, συνεργάτης της δικηγορικής εταιρίας Clyde & Co.

Πηγή άρθρου: nextdeal.gr