Οι πιο περίεργες ασφαλίσεις

Οι ασφαλίσεις σπιτιού, αυτοκινήτου, ζωής αποτελούν εργασίες ρουτίνας για τις ασφαλιστικές εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πέρα από τα συνηθισμένα, όμως, υπάρχουν πολλές ξεχωριστές ασφαλιστικές καλύψεις για όλες τα γούστα και τις παραξενιές. Ξεκινώντας από τα απλά που αφορούν την ασφάλιση των ποδιών ποδοσφαιριστών και του στήθους μοντέλων έως τις ασφαλίσεις για απαγωγές εξωγήινων και το τέρας του Λοχ Νες.

Αυτές είναι οι πιο περίεργες ασφαλίσεις του κόσμου:

Μέρη του σώματος

Δεν αποτελεί μυστικό ότι πρωταθλητές αγωνισμάτων, μοντέλα και ηθοποιοί ασφαλίζουν μέρη του σώματός τους. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές όπως ο David Beckham που ασφαλίζουν τα πόδια τους ή τραγουδίστριες όπως η Jennifer Lopez που έχει ασφαλίσει τα οπίσθια της. Δεν λείπουν βέβαια και οι πιο… εκκεντρικοί όπως ο τραγουδιστής – θρύλος Tom Jones που είχε ασφαλίσει τις τρίχες του στήθους του για 7 εκατ. δολάρια ή η ηθοποιός America Ferrera που είχε ασφαλίσει το χαμόγελό της για 10 εκατ. δολάρια.

Γάμοι και κηδείες

Δεν είναι ασυνήθιστο να ασφαλίζονται εκδηλώσεις, κυρίως για αστική ευθύνη σε περίπτωση που γίνει κάποια ζημιά ή τραυματισμός. Ωστόσο ασφαλιστικές εταιρείες στην Αμερική ασφαλίζουν και γάμους στην περίπτωση που ο ένας από τους δύο του ζευγαριού αλλάξει γνώμη και ακυρώσει τον δεσμό. Σε αυτή την περίπτωση αποζημιώνονται οι δαπάνες που έχουν ξοδευτεί από τους «αθώους χρηματοδότες» (δηλαδή συνήθως τους γονείς) και όχι από το ζευγάρι.

Διαγωνισμοί

Κάποιοι διαγωνισμοί είναι τόσο εξωφρενικά δύσκολοι που είναι σχεδόν σίγουρο πως κανείς δεν θα τους κερδίσει. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις οι διοργανωτές θέλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα χάσουν στην απίθανη περίπτωση που κάποιος τα καταφέρει και για αυτό ασφαλίζονται έναντι αυτού του ενδεχόμενου. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του διαγωνισμού της εταιρείας ουίσκι Cutty Sarκ που την δεκαετία του 70’ είχε «επικηρύξει» τo τέρας τους Λοχ Νες, την γνωστή Nessie για 1 εκατομμύριο λίρες. Τότε η εταιρεία είχε ασφαλιστεί για την περίπτωση που κάποιος τελικά θα έπιανε το τέρας στην ασφαλιστική εταιρεία Lloyds, η οποία δέχτηκε το συμβόλαιο με τον όρο… ότι θα κρατούσε η ίδια το τέρας.

Υπερφυσικά φαινόμενα

Και όμως είναι τόσοι πολλοί αυτοί που πιστεύουν στην ύπαρξη εξωγήινων που οι ασφαλίσεις έναντι της περίπτωσης απαγωγής από αυτούς να είναι μια πραγματική αγορά. Τα περίεργα όμως δεν σταματούν εδώ. Οι Lloyds του Λονδίνου προσφέρουν ασφαλιστικές καλύψεις για επιθέσεις από βρικόλακες, ζόμπι ή λυκανθρώπους και άλλα «πλάσματα της νύχτας». Δεν είναι, βέβαια, σίγουρο το γίνεται αν ο ασφαλισμένος γίνει βρικόλακας ή ζόμπι μετά από την επίθεση και αν μετράει η ασφάλεια θανάτου στην περίπτωση αυτή.

Πηγή: nextdeal.gr μέσω insider.gr