Κάντε Κούλουμα με ασφάλεια και… ασφαλιστήριο συμβόλαιο!

Γράφει:

Ένα 3ημερο που όλοι περίμεναν για να έχουν μια μικρή ανάπαυλα από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, είναι αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Για να το απολαύσετε όμως και να αποφύγετε κάθε είδους απρόοπτο πρέπει να έχετε προετοιμάσει και κατάλληλα το αυτοκίνητό σας αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε οδικώς!

Το περιμένατε τόσο καιρό. Να ξεφύγετε, να ξεκουραστείτε, να ανασυγκροτηθείτε από τις καθημερινές υποχρεώσεις! Κρίμα δεν είναι να πάνε στράφι τα σχέδια σας, γιατί δεν κάνετε ένα γρήγορο κι απλό check up στο αγαπημένο σας αυτοκίνητο;

Για να δούμε τι πρέπει να προσέξετε!

Πριν την εξόρμηση σας είναι αυτονόητο ότι το αυτοκίνητο πρέπει να υποστεί ένα ενδελεχή έλεγχο σε κάθε σύστημα λειτουργίας κι ειδικότερα αν πλησιάζει ο καιρός του service, αυτό πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από το ταξίδι. Λάδια, φίλτρα, ιμάντες, μπουζί, τρόμπα καυσίμου, αντλία νερού, διάφορα υγρά, λαμπτήρες, μάκτρα υαλοκαθαριστήρων, τακάκια και μπαταρία πρέπει να είναι σε πολύ κατάσταση.

Ελέγξτε την κατάσταση των ελαστικών

Η άψογη κατάσταση των ελαστικών του αυτοκινήτου σας και οι σωστές πιέσεις είναι εκ των ουκ άνευ! Βάλτε τις πιέσεις που αναφέρονται στο σχετικό ταμπελάκι του κατασκευαστή. Αν πάλι φορτώσετε αρκετά το αυτοκίνητο αυξήστε τις πιέσεις. Και οι πιέσεις με φορτίο αναγράφονται στο ταμπελάκι του κατασκευαστή!

Λιπαντικό κινητήρα: Ζωτικής σημασίας!

Η σωστή ποσότητα και ποιότητα λιπαντικού στο κινητήρα επιβάλλεται, αν θέλετε να εξασφαλίσετε την μακροζωία του. Το ιδανικό είναι η σχετική ένδειξη να βρίσκεται στη θέση MAX. Αν είναι τώρα κάτω από αυτή τη θέση θα πρέπει να συμπληρώσετε λάδι, προκειμένου να μην καταπονηθεί ο κινητήρας ύστερα από ένα μακρινό και πολύωρο ταξίδι.

Έλεγχος και στα υπόλοιπα υγρά

Για να κάνετε τους λοιπούς ελέγχους θα πρέπει να έχετε το αυτοκίνητο σας σε επίπεδο οδόστρωμα (το ίδιο θα πρέπει να έχετε πράξει και για τον έλεγχο του λιπαντικού). Ελέγξτε τα υγρά των φρένων, του ψυγείου και του υδραυλικού τιμονιού να βρίσκονται στο επίπεδο που ορίζει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σας. Συμπληρώσετε και το δοχείο των υαλοκαθαριστήρων με καθαριστικό.

Είναι κι αυτά απαραίτητα!

Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, θα ήταν ιδανικό να έχετε προμηθευτεί ένα φαρμακείο, προειδοποιητικό τρίγωνο, πυροσβεστήρα και φωσφορίζων γιλέκο, αλλά και καλώδια ρεύματος, γάντια, φακό και υγρά μαντηλάκια που μπορούν να φανούν χρήσιμα σε μια απρόσμενη στιγμή.

Εκ των ουκ άνευ το ασφαλιστήριο συμβόλαιο!

Κι αφού ελέγξαμε όλα τα επιμέρους στο αυτοκίνητο μας, καλό θα ήταν να τσεκάρετε ότι έχετε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Ταυτότητα, άδεια οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, και σαφέστατα ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ, όπου καλό θα ήταν να έχετε ενσωματώσει και την οδική βοήθεια!

Πηγή άρθρου: nextdeal.gr