Εάν σας τσιμπήσει μέδουσα ή τσούχτρα τηλεφωνήστε αμέσως στον ασφαλιστή σας!

Οι Μέδουσες και οι Τσούχτρες αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο του θαλάσσιου οικοσυστήματος αλλά όταν συναθροίζονται επιφέρουν σοβαρά προβλήματα στους λουόμενους καθιστώντας το κολύμπι απαγορευτικό!

Το τσίμπημα μιας μέδουσας ή μιας τσούχτρας ανάλογα την βαρύτητα, μπορεί να προκαλέσει από κάψιμο, έντονο πόνο, κοκκίνισμα του δέρματος, φαγούρα, αποτύπωση τμήματος της μέδουσας ή τσούχτρας πάνω στο δέρμα έως και ναυτία, πτώση πίεσης, ταχυκαρδία, κεφαλαλγία, εμετό, διάρροια, σπάσιμο βρόγχων, δύσπνοια ή ακόμα και αλλεργικό σοκ. Επειδή κανείς δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσει ο οργανισμός έπειτα από ένα τσίμπημα μέδουσας ή τσούχτρας κάθε άνθρωπος οφείλει να είναι σχολαστικός με την υγειονομική φροντίδα και ιδιαίτερα άτομα με ιατρικό ιστορικό, ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες βρέφη ή παιδιά κ.α.

Το δυσάρεστο τσίμπημα μιας μέδουσας είναι ένα τυχαίο γεγονός ανεξάρτητα από την θέληση του ασφαλισμένου και ανάλογα την βαρύτητα του περιστατικού δύναται να χρειαστεί και η κατάλληλη υγειονομική φροντίδα.

Δείτε εδώ τον ορισμό της έννοιας «Ατύχημα» μέσα από τους γενικούς όρους συμβολαίων υγείας της Εθνικής Ασφαλιστικής, παρόμοιους και άλλων εταιρειών:

Εθνική Ασφαλιστική

Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έπειτα από την εμφάνιση μεδουσών στον Κορινθιακό και Πατραϊκό Κόλπο προέκυψαν ορισμένα έκτακτα περιστατικά τσιμπημάτων λουόμενων. Όλες οι εταιρείες παρέχουν κάλυψη υγειονομικής φροντίδας από έκτακτο περιστατικό με όρους και προϋποθέσεις ανάλογα το συμβόλαιο υγείας και τις διαδικασίες της κάθε εταιρείας είτε απευθείας στα συνεργαζόμενα θεραπευτήρια είτε και απολογιστικά με την προσκόμιση εξόδων φροντίδας, απαραίτητων δικαιολογητικών κ.α. Επιπλέον αρκετές εταιρείες δίδουν παροχές υγείας μαζί με τα συμβόλαια γενικών κλάδων (αυτοκινήτου, κατοικίας, σκάφους κ.α.) τα οποία μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στους ασφαλισμένους.

Δείτε εδώ τον ορισμό της έννοιας «Έκτακτο Περιστατικό» μέσα από τους γενικούς όρους συμβολαίων υγείας της AXA Ασφαλιστικής, παρόμοιους και των άλλων εταιρειών:

AXA Ασφαλιστική

Ένα αιφνίδιο τσίμπημα από μέδουσα ή τσούχτρα είναι πιθανό να προκαλέσει διάφορα μικρά ή μεγάλα προβλήματα! Στην περίπτωση βέβαια που ο ασφαλισμένος γνωρίζει την ύπαρξη μεδουσών είναι προτιμητέο να προφυλάξει τον εαυτό του και την οικογένειά του από τον κίνδυνο ενός συμβάντος! Εάν παρόλα αυτά συμβεί το «τσίμπημα» ο λουόμενος οφείλει να επικοινωνήσει πρώτα με τον διαμεσολαβητή και την εταιρεία του!

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

Πηγή άρθρου: nextdeal.gr