Γ.Καραβίας: «Η κοινωνία πρέπει να σπάσει τα ταμπού στην ιδιωτική ασφάλιση»

«Η κοινωνία πρέπει να σπάσει τα ταμπού απέναντι στην ιδιωτική ασφάλιση. Ήλθε η ώρα να δεχθεί ότι ο κρατισμός αναπαράγει συνεχώς ελλείμματα στο ασφαλιστικό σύστημα. Ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, η ιδιωτική ασφάλιση να αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί στην αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού και τη διασφάλιση των μελλοντικών συντάξεων»

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), κ. Γ. Καραβίας αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη διαπραγμάτευση γύρω από την πρόταση της Επιτροπής Σοφών, επιμένει, μιλώντας στο IW, στη σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης για την επόμενη μέρα του συνταξιοδοτικού, προσθέτοντας ότι «τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια πρέπει θα γίνουν συνείδηση στον καταναλωτή. Η αγοράς μας οφείλει -και η κυβέρνηση έχει χρέος να τη στηρίξει- να στραφεί σοβαρά και υπεύθυνα στους πολίτες, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στηρίζοντας τα μελλοντικά τους εισοδήματα, έχοντας ήδη αποδείξει, παγκοσμίως, τη φερεγγυότητάς της, τόσο στον τομέα της υγείας, όσο και στις συντάξεις».

Το κράτος απέτυχε στον κοινωνικό ρόλο του, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ και προσθέτει ότι η ιδιωτικοί θεσμοί επιδεικνύουν σημαντικό και μετρήσιμο έργο τα τελευταία 60 χρόνια στην Ευρώπη. Οι ιδεοληψίες της κοινωνίας πρέπει να αρθούν και ο καταναλωτής να στραφεί σε ιδιωτικά ασφαλιστήρια που μπορούν να καλύψουν τα κενά του συνταξιοδοτικού μας συστήματος, προσθέτει

Αναφερόμενος, τέλος, στο ρόλο της διαμεσολάβησης, υπογραμμίζει ότι «σε αυτό το νέο ρόλο της ασφαλιστικής αγοράς, στο ρόλο της επόμενης ημέρας του συνταξιοδοτικού, ο ασφαλιστικούς σύμβουλος είναι απόλυτα αναγκαίος, αφού μπορεί να λειτουργήσει ως καλός αγωγός μεταφοράς γνώσης και υπηρεσιών προς τον καταναλωτή, εξασφαλίζοντάς του πλουραλιστικές λύσεις για τις επιλογές του».

Πηγή άρθρου: insuranceworld.gr