Ασφαλίζονται για “απαγωγές και λύτρα”

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Κατακόρυφη ζήτηση σημειώνεται στα ασφαλιστικά προϊόντα που έρχονται να καλύψουν εγκληματικές ενέργειες κατά προσώπων. Οι εταιρείες αρχίζουν να προωθούν σχετικά προϊόντα για να καλύψουν την ζήτηση που αναφύεται ενώ και ο ανταγωνισμός στα τιμολόγια θα αρχίσει να κλιμακώνεται ανάλογα.

Επιχειρηματίες, στελέχη και υψηλές εισοδηματικές τάξεις ζητούν την προστασία τους και καταφεύγουν στις ασφαλιστικές ζητώντας να καλυφθούν σε περίπτωση που πέσουν θύματα εγκληματικών ενεργειών αυτοί ή οι οικογένειές τους. Η ανησυχία εντείνεται στην ελληνική αγορά καθώς πολλαπλασιάζονται και τα κρούσματα.

Κατά πληροφορίες υψηλή ζήτηση -πρωτιά- εμφανίζεται στις ασφαλίσεις για περιπτώσεις “απαγωγών και λύτρων” με αποτέλεσμα οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην χώρα να προχωρούν σε ανάλογες κινήσεις.

Ήδη, μεγάλες και γνωστές μπράντες της αγοράς ΄προωθούν σχετικά ασφαλιστικά πακέτα και εισπράττουν ανάλογο ενδιαφέρον. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ένας πολύ μεγάλος αριθμός παραδοσιακών επιχειρηματικών οικογενειών έχει ασφαλιστεί εν, επίσης μεγάλος αριθμός έχει αναζητήσει ανάλογη ασφάλιση στις αγορές του εξωτερικού σε εταιρείες που συνεργάζονται με ελληνικές ή έχουν εδώ παραρτήματα.

Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς στο Insurance-eea ” τα υψηλά εισοδήματα και οι επώνυμοι ανησυχούν και ζητούν ασφάλιση για απαγωγές και λύτρα, κάτι που μας εκπλήσσει καθώς δεν πιστεύαμε ότι θα συμβεί αυτό στη χώρα”.

Να σημειωθεί ότι στις άλλες αγορές υπάρχουν ειδικά επιτελεία και υψηλή τεχνογνωσία στην διαχείριση τέτοιων περιστατικών η οποία και μεταφέρεται στην εδώ αγορά σε περίπτωση που χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση αυτό που φαίνεται είναι ότι οι οικονομικές συνθήκες και η διεύρυνση της οικονομικής ψαλίδας με συμπίεση των ασθενέστερων στρωμάτων εντείνει την εγκληματικότητα.

Πηγή: insurance-eea.gr