Ασφαλίζεται η Black Friday;

Ο δημοφιλής θεσμός Black Friday έφτασε και στην Ελλάδα και το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού ήταν τόσο μεγάλο που οι εκπτώσεις συνεχίστηκαν και με Black Saturday!

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από τα καταστήματα με ανυπομονησία για αγορές όμως ο συνωστισμός ανθρώπων σε κλειστούς ή και ανοιχτούς χώρους αυξάνει τις πιθανότητες πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων. Ο ενθουσιασμός, η βιασύνη, η κούραση, ο εκνευρισμός, τα πεσμένα αντικείμενα από τα ράφια, η δυσφορία του κλειστού χώρου, η έλλειψη συγκέντρωσης κ.α. είναι ορισμένοι από τους λόγους που επηρεάζουν την συμπεριφορά των καταναλωτών κατά την διάρκεια παραμονής τους, μέσα σε ένα κατάστημα.

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης από την λειτουργία ενός εμπορικού καταστήματος καλύπτει την ευθύνη της επιχείρησης, φυσικού ή νομικού προσώπου και των νόμιμων υπαλλήλων της, για αμελείς πράξεις ή παραλείψεις που θα προκαλέσουν ατυχήματα, απώλεια ζωής, σωματικές βλάβες ή και υλικές ζημιές σε τρίτους, πελάτες, επισκέπτες, ή και προμηθευτές, μέσα στον κτιριακό χώρο του καταστήματος κατά την διάρκεια της λειτουργίας του.

Προαιρετικά η ασφαλισμένη επιχείρηση δύναται να προσθέσει μέσα στο συμβόλαιο, την επέκταση της ασφάλισης στο χώρο στάθμευσης των επισκεπτών/πελατών, την κλοπή προσωπικών αντικειμένων των τρίτων, τις ζημιές από πρόκληση πυρκαγιάς ή έκρηξης προς τρίτους, την τροφική δηλητηρίαση τρίτων από την διάθεση τροφίμων και ποτών κ.α. πάντοτε ανάλογα το πακέτο ασφάλισης και την ασφαλιστική εταιρεία.

Πακέτα ασφάλισης αστικής ευθύνης εμπορικών καταστημάτων διαθέτουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες ενδεικτικά Interamerican, Generali, AXA, ERGO, Allianz, Eurolife ERB, Εθνική, Αγροτική, Μινέττα,Υδρόγειος, Συνεταιριστική, Ιντερσαλόνικα, Interasco, Prime, Aig, Ορίζων σε εξαιρετικά προσιτό κόστος.

Το ασφάλιστρο διαμορφώνεται ανάλογα το είδος του εμπορικού καταστήματος, πχ, ηλεκτρικά είδη, είδη ένδυσης και υπόδησης, κρεοπωλεία, μανάβικα, ιχθυοπωλεία, λευκά είδη, τάπητες και μοκέτες, κτλ, τα τετραγωνικά μέτρα του κτηρίου, το ύψος του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου π.χ. 100, 200, 300 χιλιάδες ευρώ κτλ, τις πιθανές προαιρετικές καλύψεις, τις πιθανές απαλλαγές ανά ζημία, την πρόσθεση ασφάλισης νομικής προστασίας κ.α. και διαμορφώνεται ενδεικτικά ακόμη και από 50 ευρώ ετησίως ανάλογα το πακέτο ασφάλισης και την εταιρεία.

Σε περίπτωση που μια επιχείρηση είναι ήδη ασφαλισμένη με συμβόλαιο περιουσίας, δηλαδή, πυρκαγιά, σεισμό, κλοπή, κτλ, δύναται είτε να ασφαλιστεί με ένα ανεξάρτητο συμβόλαιο αστικής ευθύνης για την λειτουργία του καταστήματος είτε να προσθέσει την παροχή στο υπάρχον συμβόλαιό του, πάντοτε ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Για πληρέστερη ασφαλιστική κάλυψη και λεπτομέρειες ενημερωθείτε σήμερα από τον ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή!

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

Πηγή άρθρου: nextdeal.gr