Αποζημιώνονται οι «Μέθοδοι Αντισύλληψης» από τα συμβόλαια υγείας των εταιρειών;

Η αντισύλληψη αναφέρεται σε μεθόδους ή συσκευές που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη της εγκυμοσύνης. Επιπλέον η ασφαλής συνεύρεση των ανθρώπων με χρήση αντρικού ή γυναικείου προφυλακτικού, μπορεί να αποτρέψει εκτός από την εγκυμοσύνη και την διάδοση μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Μέθοδοι αντισύλληψης χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα ακόμα όπως στην αρχαία Ελλάδα, στην αρχαία Αίγυπτο, στον Μεσαίωνα, στην Αναγέννηση κτλ όμως οι ασφαλείς μέθοδοι διαδόθηκαν κατά τον 20ο αιώνα. Οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι αντισύλληψης είναι η στείρωση με βασεκτομή στους άντρες και η απολίνωση των σαλπίγγων στις γυναίκες, τα ενδομήτρια σπειράματα και τα αντισυλληπτικά εμφυτεύματα. Άλλες μέθοδοι είναι τα ορμονικά χάπια και έμπλαστρα, το κολπικό δακτύλιο και η ενέσιμη αντισύλληψη. Οι λιγότερο αποτελεσματικές μέθοδοι είναι η χρήση προφυλακτικού, τα διαφράγματα, οι αντισυλληπτικοί σπόγγοι και οι μέθοδοι κατανόησης του έμμηνου κύκλου δηλαδή των γόνιμων ημερών. Οι περισσότερο αποτελεσματικοί μέθοδοι περιλαμβάνουν τα σπερματοκτόνα και την στείρωση.

Στην αρχαιότητα ορισμένες μέθοδοι αντισύλληψης ήταν η μηναία χρήση της ουσίας «βάμμα» από το φυτό σύλφιο συγγενές του μάραθου, το «pessarium» ένα ξύγκι διαποτισμένο με νίτρο ή ποτάσα που μαζί με σπερματοκτόνες ουσίες το τοποθετούσαν στην μήτρα και το «μύσι» που αναφέρθηκε από τον Ιπποκράτη ένα υδατώδες διάλυμα από θειούχο σίδηρο. Στην αρχαία Ελλάδα το μεγαλύτερο πρόβλημα ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης το είχαν οι εταίρες οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονταν να καταφύγουν σε εκτρώσεις με κατάποση φυτικών εκχυλισμάτων από βρωμώδες κέδρο που περιείχε δηλητήριο ή ακόμη και σε δυνατά άλματα. Αντίστοιχα στην αρχαία Αίγυπτο οι γυναίκες κάλυπταν την μήτρα με κάποιο είδος κολλώδους εμποδίου προς το σπέρμα όπως κόπρανα κροκοδείλου, μείγμα από μέλι με ανθρακικό νάτριο, ή μέλι και φύλλα ακακίας η οποία έχει φυσικές σπερματοκτόνες ιδιότητες.

Η μέθοδος αντισύλληψης που θα επιλέξει κάθε άνθρωπος ή κάθε ζευγάρι αποτελούν προσωπική επιλογή και εξαιρείται της αποζημίωσης από τα συμβόλαια υγείας των εταιρειών υπό την έννοια ότι η αντισύλληψη δεν σχετίζεται με ασθένεια ή ατύχημα, τις περιπτώσεις δηλαδή αυτές για τις οποίες αποζημιώνουν τα συμβόλαια υγείας. Ο όρος «Αντισύλληψη» συναντάται αρκετά συχνά εντός των εξαιρέσεων των συμβολαίων υγείας των εταιρειών ώστε να γίνεται σαφές το εν λόγω θέμα.

Δείτε εδώ τον όρο «Αντισύλληψη/Στείρωση» μέσα από τις γενικές εξαιρέσεις των συμβολαίων υγείας των εταιρειών ενδεικτικά AXA, Ατλαντική Ένωση, Interamerican, Μινέττα και Metlife:

AXA:

AXA

Ατλαντική Ένωση:

Ατλαντική Ένωση

Interamerican:

Interamerican

Metlife:

Metlife

Μινέττα:

Μινέττα Ασφαλιστική

Η ολοκληρωμένη σεξουαλική αγωγή και η δυνατότητα πρόσβασης σε μεθόδους αντισύλληψης μειώνουν τα ποσοστά ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ενώ συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη λόγω της συμμετοχής περισσότερων γυναικών στο εργατικό δυναμικό.

Ενημερωθείτε σήμερα από τον διαμεσολαβητή σας για τα οφέλη ενός συμβολαίου υγείας και της αποζημίωσης που θα λάβετε σε περίπτωση μιας επιθυμητής εγκυμοσύνης!

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

Πηγή άρθρου: nextdeal.gr