Ανοίγουν τα όρια στις ασφαλίσεις πιστώσεων

Όσο χαμηλώνει το πολιτικό «θερμόμετρο» και ομαλοποιείται το κλίμα στην οικονομία, τόσο ανεβαίνουν τα όρια στις καλύψεις πιστώσεων που προσφέρουν στο επιχειρείν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες του IW, τους τελευταίους πέντε με έξι μήνες τα επίπεδα παρεχόμενων καλύψεων για τις ασφαλίσεις πιστώσεων έχουν αυξηθεί από 5 έως 10%, ανάλογα με τον κίνδυνο, ενώ σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όταν δηλαδή η χώρα βρισκόταν κυριολεκτικά με το ένα… πόδι εκτός ευρώ ή πολύ κοντά στην πτώχευση, τα παρεχόμενα όρια έχουν αυξηθεί κατά περίπου 20%.

Κύκλοι της ασφαλιστικής αγοράς, δήλωσαν στο IW ότι μπορεί οι καλύψεις να βελτιώνονται κάθε μήνας που περνά, όμως η προοπτική για την οικονομία είναι αρνητική, λόγω κυρίως της νέας φορολογικής επιδρομής την οποία θα ζήσει η αγορά το αμέσως επόμενο διάστημα με την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη βουλή.

Αυτό το οποίο έχει περάσει στο περιθώριο είναι το καταστροφικό σενάριο για την Ελλάδα. «Το Grexit πλέον τέθηκε εκτός «κάδρου» και αυτό είναι ουσιαστικά που χαλαρώνει τα όρια στις παρεχόμενες καλύψεις στον κλάδο Ασφάλισης Πιστώσεων» επεσήμαναν οι ίδιοι κύκλοι. Πρόσθεσαν, δε, ότι στο περιθώριο έχει τεθεί, προς στιγμήν, και το ενδεχόμενο νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ εκκρεμεί η διαχείριση των κόκκινων δανείων, η μεγαλύτερη πρόσβαση των επιχειρήσεων σε τραπεζικά κεφάλαια και η ουσιαστικότερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ καθώς και άλλων εργαλείων χρηματοδότησης. Εφόσον υπάρξουν θετικές εξελίξεις και στα πεδία αυτά, είναι βέβαιο ότι θα ξεκλειδώσουν πλήρως τα παρεχόμενα όρια ασφάλισης πιστώσεων, τόνισαν.

Πηγή: insuranceworld.gr