ΣΕΣΑΕ: Φέτος, Μπορούμε να προσφέρουμε … από το Κέντρο της Γης !

To Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας αποφάσισε να γιορτάσει φέτος την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης με ένα εντελώς διαφορετικό και ξεχωριστό τρόπο. Την υλοποίηση ενός φιλόδοξου και πρωτότυπου προγράμματος εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς και σύσφιγξης των σχέσεων μεταξύ των Μελών του, σε συνεργασία με:

Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό σε όλη την Ελλάδα

Την Οργάνωση Γη, μη κυβερνητική μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει σκοπό την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής και κοινωνικής νοημοσύνης, μέσω συλλογικών και δημιουργικών δράσεων και εκπαιδευτικών δομών μίας ενεργής κοινότητας ανθρώπων.

Το μήνυμά μας : Τα Μέλη του ΣΕΣΑΕ μαγειρεύουν για 1.000 συμπολίτες μας !

Ημερομηνία : Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

Ώρα προσέλευσης : 10 π.μ. – 4 μ.μ. περίπου

Τοποθεσία : Κέντρο της Γης, Οικολογικό Πάρκο Αντώνη Τρίτση,
Λεωφ. Δημοκρατίας 67, Ίλιον 131 22

Είσοδος από το Εμπορικό Κέντρο “ESCAPE” στο Parking 3

Στόχος μας : 1.000 μερίδες φαγητού

Σύντομη Περιγραφή

Θα περάσουμε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στο κτήμα με την ονομασία «Το Κέντρο της Γης» στο Ίλιον, όπου εδρεύει η Οργάνωση Γη. Οι εθελοντές μας, καθοδηγούμενοι από την ομάδα της Οργάνωσης Γη, θα προετοιμάσουν, θα μαγειρέψουν και θα συσκευάσουν 1.000 μερίδες φαγητού. Σε συνεργασία με το «Μπορούμε» οι 1.000 μερίδες, ανάλογα με το χρόνο παραγωγής τους, θα παραδοθούν σταδιακά από εμάς την ίδια ημέρα, σε προεπιλεγμένα ιδρύματα (εστίες αστέγων, καταφύγια προσφύγων, συσσίτια), ανάλογα με τις επιθυμίες του ΣΕΣΑΕ.

Συλλογική Κουζίνα

Οι μερίδες φαγητού θα αποτελούνται από εποχιακά, τοπικά, θρεπτικά υλικά, δίνοντας έμφαση στα βιολογικά προϊόντα & στους μικρούς παραγωγούς. Όλες οι μερίδες θα προετοιμαστούν επί τόπου από τους εθελοντές μας. Στο τέλος της δράσης, όλοι μαζί, κουρασμένοι αλλά ικανοποιημένοι, θα μοιραστούμε την εμπειρία μας σε ένα μεγάλο γιορτινό τραπέζι, που θα έχουμε «στρώσει» όλοι μαζί.

Συμμετοχή

Οι εθελοντές μας θα «εργαστούν» εκ περιτροπής σε «σταθμούς» με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, όπως : το πλύσιμο των λαχανικών, το κόψιμο, το μαγείρεμα στα καζάνια, τη συσκευασία και το σερβίρισμα, την παράδοση των μερίδων στα κοινωφελή ιδρύματα, αλλά και τη «λάντζα»!

Παράλληλες δραστηριότητες

Για τις ανάγκες της σωστής οργάνωσης, εθελοντές συγκεκριμένων σταθμών που κάποια δεδομένη στιγμή δεν θα είναι σε λειτουργία, θα συμμετάσχουν σε ξεναγήσεις του πρότυπου περιβαλλοντικού κέντρου βιωματικής εκπαίδευσης (Άλογα, Πύργος Βασιλίσσης, Δέντρα που Μιλούν, Άγριο Οικοσύστημα, Λαχανόκηπος, κ.ά.). Ενώ, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες για παιδιά με τη βοήθεια παιδαγωγών, να ιππεύσουν μικρά πόνι κ.ά.

Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, (μόνοι ή με την οικογένειά σας) μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Λένα Σιαλαούνη (τηλ.: 210 3334 222, e-mail : lena@eaee.gr), μέχρι την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι Εταιρίες : “CARPENTER TURNER” – Πλατινένιος Χορηγός, και “MATRIX Ins. & Reins. Brokers S.A.” – Χρυσός Χορηγός.

Πηγή άρθρουinsuranceworld.gr  Πηγή φωτογραφίαςΚέντρο Της Γης