Μειώσεις ασφαλίστρων νομικής προστασίας και επιπλέον καλύψεις για τους ασφαλισμένους στην AIG

Σε μείωση του ασφαλίστρου αλλά και στην προσφορά νέων παροχών στην κάλυψη της Νομικής Προστασίας στον κλάδο αυτοκινήτου προχωρά η AIG σε συνεργασία με την ARAG.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του nextdeal.gr, η AIG προχωρά σε μείωση του ασφαλίστρου Νομικής Προστασίας για τα ΙΧΕ κατά 11% για το πρόγραμμα  Α (ενδεικτικά το ετήσιο ασφάλιστρο μειώνεται από  €31,36 σε €27,85) και κατά 12% για το πρόγραμμα Β (ενδεικτικά το ετήσιο ασφάλιστρο μειώνεται από €16,73 σε €14,64). Επίσης προσφέρει σημαντικά οφέλη στον ασφαλισμένο σε συνεργασία με την ARAG όπως τη διεκδίκηση αποζημίωσης από ζημιά κάθε αιτίας που προκαλείται στο αυτοκίνητο (ζημιά  από  πρόθεση, πτώση αντικειμένου, πτώση  σε  λακκούβα, υποχώρηση οδοστρώματος, από ιδιωτικά και δημόσια έργα, από κακή επισκευή, κατασκευαστικό λάθος κλπ).

Ακόμη πέραν της υπεράσπισης του οδηγού σε ποινικά  δικαστήρια  για  θάνατο ή τραυματισμό  τρίτου, παρέχεται και η υπεράσπιση για τα αδικήματα της τροχαίας κυκλοφορίας, αλλά και νομική υποστήριξη σε διοικητικές ποινές και μέτρα (αφαίρεση πινακίδων, αφαίρεση αδείας, αφαίρεση διπλώματος κλπ).

Ακόμη πέραν των εξόδων και αμοιβών εξειδικευμένων δικηγόρων, επιμελητών, διορισθέντων πραγματογνωμόνων κλπ. ενός δικαστικού αγώνα και μάλιστα με ποσοστό επιτυχίας άνω του 90%, παρέχονται και δωρεάν νομικές συμβουλές σε πελάτες και ασφαλιστικούς συνεργάτες από τα νομικά τμήματα της ARAG.

Επιπλέον, η ARAG αναλαμβάνει, πριν από κάθε δικαστήριο, τον εξωδικαστικό διακανονισμό της κάθε υπόθεσης με διαπραγματεύσεις και νομικά επιχειρήματα απέναντι στην κάθε υπόχρεη προς αποζημίωση εταιρία, πάντοτε προς το συμφέρον του ασφαλισμένου, απαλλάσσοντας τον από αντιδικίες και διαξιφισμούς και πετυχαίνοντας, με το κύρος και την υποδομή της, υψηλό ποσοστό εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Τέλος, η ARAG θα αναλαμβάνει για τους ασφαλισμένους της AIG, το κόστος της νομικής διαμεσολάβησης στις διαφορές των αυτοκινήτων με υλικές ζημιές, που από τον Οκτώβριο του 2018 θα προηγείται υποχρεωτικά πριν από την έγερση κάθε αγωγής.

Πηγή άρθρου: nextdeal.gr