Πότε καλύπτεται ένα χειρουργείο «Θυρεοειδούς Αδένα» μέσα από τα συμβόλαια υγείας; Ενημερωθείτε!

Ο θυρεοειδής αδένας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αδένες του ενδοκρινικού συστήματος, ο οποίος ρυθμίζει την καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Βρίσκεται στο λαιμό ακριβώς μπροστά από τους χόνδρους του λάρυγγα και αποτελείται από δύο λοβούς, τον αριστερό και τον δεξιό που ενώνονται μεταξύ τους με τον ισθμό. Παράγει τρεις βασικές ορμόνες τη θυροξίνη Τ4, την τριιωδοθυρονίνη Τ3 και την καλσιτονίνη. Οι διαταραχές στην παραγωγή και την έκκριση των Τ3, Τ4 ορμονών δημιουργούν συχνά προβλήματα με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να πάσχουν από θυρεοειδή.

Οι πιο συχνές παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα είναι ο υπερθυρεοειδισμός και ο υποθυρεοειδισμός ανάλογα τις εκκρίσεις ορμονών που παράγει ο αδένας. Η θεραπευτική αντιμετώπιση της πάθησης γίνεται με την χορήγηση ειδικών φαρμάκων και τακτικής παρακολούθησης από τον ιατρό. Επιπλέον ο θυρεοειδής μπορεί να αναπτύξει έναν ή περισσότερους όζους. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα παρουσιάζονται περίπου 10000 νέοι ασθενείς με όζους.

Οι δαπάνες για την χειρουργική αντιμετώπιση του θυρεοειδούς αδένα καλύπτονται μέσα από τα συμβόλαια υγείας όλων των ασφαλιστικών εταιρειών σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη του συμβολαίου, ανάλογα τους όρους, το πρόγραμμα και την εταιρεία και υπό την προϋπόθεση η πάθηση να μην προϋπήρχε της ασφάλισης. Στην περίπτωση όμως που ένας ενδιαφερόμενος προς ασφάλιση υγείας πάσχει ήδη από θυρεοειδή είναι απαραίτητο να το δηλώσει στο ιατρικό ιστορικό. Συνήθως το αρμόδιο τμήμα αξιολογεί όλες τις πληροφορίες ιατρική γνωμάτευση, υπερηχογράφημα, εξέταση αίματος, τυχόν φάρμακα, αποτελέσματα παρακέντησης και άλλων εξετάσεων κτλ. Και είτε αποδέχεται με ορισμένες προϋποθέσεις αναμονής και χρήσης της παροχής το αίτημα είτε το απορρίπτει ανάλογα την περίπτωση (κάθε περίπτωση αξιολογείται εξατομικευμένα).

Δείτε εδώ τον όρο «Θυρεοειδής Αδένας» και το χρονικό διάστημα που απαιτείται να ισχύει το συμβόλαιο υγείας για να αποζημιωθεί ο ασφαλισμένος, μέσα από τους γενικούς όρους των εταιρειών ενδεικτικά Ατλαντική Ένωση, ΑΧΑ Generali και Εθνική Ασφαλιστική:

Ατλαντική Ένωση: Atlas Protection & Atlas Protection Economy 

ΑΧΑ Ασφαλιστική: MediΣυν 2 

Generali Hellas: Medical Prime 

Εθνική Ασφαλιστική: Full Health 

Σημαντικός αριθμός ανθρώπων παγκοσμίως πάσχει από δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα ενώ η νόσος εμφανίζεται ακόμη και από την παιδική ηλικία δημιουργώντας χρόνιες βλάβες στον οργανισμό και την ανάπτυξη των παιδιών. Τα τελευταία έτη και λόγω της ραγδαίας αύξησης της πάθησης του θυρεοειδούς όλες οι εταιρείες έχουν μεταβάλλει ευμενώς τα κριτήρια αξιολόγησης αποδοχής και τον χρόνο αναμονής αποζημίωσης μιας χειρουργικής επέμβασης από την πάθηση του θυρεοειδούς και εξετάζουν κατά περίπτωση τα αιτήματα.

Σημαντικός ο ρόλος του διαμεσολαβητή να ενημερώνει αναλυτικά για τις προϋποθέσεις ασφάλισης ή τους λόγους προσθήκης ειδικών όρων ή και απόρριψης των αιτημάτων αλλά και να προτείνει το κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ενημερωθείτε αναλυτικά από τον προσωπικό σας διαμεσολαβητή για τα οφέλη ενός ατομικού ή οικογενειακού συμβολαίου υγείας.

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

Πηγή: nextdeal.gr