Νέα ευρωπαϊκή οδηγία για την αγορά οργανωμένων ταξιδιών μέσω διαδικτύου

Οι ταξιδιώτες που αγοράζουν το δικό τους πακέτο διακοπών μέσω διαδικτύου, θα έχουν την ίδια προστασία με εκείνους που το αγοράζουν από τους παραδοσιακούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, σύμφωνα με τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία που θα τεθεί σε ψηφοφορία από το ΕΚ την Τρίτη. Οι ευρωβουλευτές τροποποίησαν την αρχική πρόταση προκειμένου να επιτραπεί στους ταξιδιώτες να ακυρώνουν ένα πακέτο, όταν η τιμή του αυξάνεται πάνω από 8% πριν την αναχώρησή τους.

Προτού αγοράσουν διαδικτυακά ένα πακέτο οργανωμένων διακοπών, οι ταξιδιώτες θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν σαφείς πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία, καθώς και σχετικά με το ποιός θα έχει την τελική ευθύνη, εάν κάτι δεν πάει καλά.

Η νέα ευρωπαϊκή οδηγία για τα οργανωμένα ταξίδια, η οποία έχει ήδη συμφωνηθεί και εγκριθεί από το Συμβούλιο στις 18 Σεπτεμβρίου, θα επικαιροποιήσει τους ισχύοντες κανόνες της ΕΕ σχετικά με τα οργανωμένα ταξίδια, οι οποίοι χρονολογούνται από το 1990. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει καθώς η αύξηση των φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων και των πωλήσεων μέσω διαδικτύου έχει ουσιαστικά αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι ταξιδιώτες οργανώνουν και αγοράζουν τα πακέτα διακοπών τους. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η νέα οδηγία θα καλύψει επιπλέον 120 εκατομμύρια καταναλωτές που επιλέγουν να κάνουν την κράτηση ενός ταξιδιωτικού πακέτου μέσω διαδικτύου.

Η νέα οδηγία διευρύνει τον ορισμό του πακέτου οργανωμένου ταξιδιού προκειμένου να συμπεριλάβει περισσότερα είδη ταξιδιωτικών ρυθμίσεων που γίνονται διαδικτυακά, όπως η αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, η διαμονή σε ξενοδοχείο και η ενοικίαση αυτοκινήτου. Στόχος αυτού είναι να προστατευθούν οι ταξιδιώτες σε περίπτωση προβλημάτων.

Πηγή άρθρου: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε τη πηγή της είδησης καθώς στο τέλος αυτής υπάρχουν επιπλέον σύνδεσμοι καθώς και αρχεία (στα Ελληνικά) που αφορούν το θέμα.