Κλέφτες στον υπολογιστή σας: Το θέμα δεν είναι «αν». Το θέμα είναι «πότε»!

42,8 εκατομμύρια (!) περιστατικά ηλεκτρονικής κλοπής προσωπικών δεδομένων κατέγραψαν οι παγκόσμιες αρχές το 2014 – νούμερο που αντιστοιχεί σε 177.000 κυβερνο-επιθέσεις την ημέρα, σύμφωνα με έρευνα της PricewaterhouseCoopers L.L.P.

Η εταιρεία εξέτασε περί τους 10.000 εργαζόμενους σε όλη την υφήλιο και μεταξύ άλλων συμπέρανε ότι από το 2009, οι κυβερνο-επιθέσεις ανά μέσο όρο αυξάνονται κατά 66%. Στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 48% σε ένα χρόνο.

Το μέγεθος της παγκόσμιας οικονομικής ζημίας από τις επιθέσεις αυτές υπολογίζεται ότι για φέτος φτάνει τα 2,7 εκατομμύρια δολλάρια (+ 34% σε σχέση με το 2013).

Ωστόσο σύμφωνα με την PWC οι εταιρείες επενδύουν στην κυβερνο-ασφάλεια λιγότερο από το 4% του ετήσιου προϋπολογισμού της πληροφορικής.

Τα συμβόλαια για κυβερνο-επιθέσεις πάντως αποκτούν όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα: Το 2013 το ποσοστό εταιρειών που είχαν αγοράσει τέτοιου είδους κάλυψη ήταν μόλις 10%. Το 2014 το ποσοστό αυτό έφτασε το 26%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στο ηλεκτρονικό έγκλημα, αυτό το είδος απάτης είναι στις μέρες μας πολύ διαδεδομένο. Πλέον το θέμα δεν είναι μήπως χάκερς κλέψουν τις βάσεις δεδομένων, αλλά τι θα γίνει όταν αυτό συμβεί!

Πηγή: http://underwriter.gr/

 Σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σωστή και ολοκληρωμένη ασφάλιση των δεδομένων σας και την αποτελεσματική προστασία έναντι ηλεκτρονικών επιθέσεων;

Ασφάλιση ηλεκτρονικών & διαδικτυακών κινδύνων