Ι.Ο.ΑΣ. και Ελληνική Αστυνομία ενώνουν τις δυνάμεις τους για ακόμα μεγαλύτερη Οδική Ασφάλεια στους δρόμους της Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ι.Ο.ΑΣ. και Ελληνική Αστυνομία ενώνουν τις δυνάμεις τους για ακόμα μεγαλύτερη Οδική Ασφάλεια στους δρόμους της Ελλάδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων του αστυνομικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης των τροχαίων δυστυχημάτων. Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και διεξήχθη με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής στις εγκαταστάσεις της στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών στο Χολαργό.

Η επιμόρφωση περιελάμβανε θεωρητική κατάρτιση αλλά και πρακτική η οποία αποτελούνταν από βιωματικές διαδραστικές εφαρμογές με χρήση του προηγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού που το Ινστιτούτο διαθέτει, υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν διακριθεί διεθνώς ως καλή πρακτική. Τα σεμινάρια πραγματοποίησαν στελέχη και συνεργάτες του Ινστιτούτου με εξειδίκευση σε θέματα αυτοκίνησης, μηχανολογίας οχημάτων και ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας παρακολούθησε και συμμετείχε ενεργά εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το πρόγραμμα και τις καινοτόμες εφαρμογές που συμπεριελάμβανε. Το πρόγραμμα παρακολούθησε και εκπρόσωπος του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ενώ η συνολική αποτίμηση της αξιολόγησης από τους συμμετέχοντες θα παρατεθεί στην ηγεσία και την αρμόδια Υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι τα προγράμματα ήταν μια προσφορά του Ινστιτούτου στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας του με την Ελληνική Αστυνομία και κυρίως των Υπηρεσιών και Τμημάτων της Τροχαίας σε όλη τη χώρα και καμιά οικονομική επιβάρυνση δεν προέκυψε για τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Ι.Ο.ΑΣ. ευχαριστεί την Περιφέρεια Αττικής για τη διάθεση του χώρου του Αμφιθεάτρου της, του περιβάλλοντα χώρου εγκατάστασης του εξοπλισμού καθώς επίσης και τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα που εξέφρασαν τον ενθουσιασμό αλλά και την προθυμία τους να σταθούν αρωγοί στον αγώνα του Ινστιτούτου για την πρόληψη και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο οδικό δίκτυο.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: Ι.Ο.ΑΣ.