Ασφαλίζονται οι λάτρεις των καταδύσεων και των extreme sports του καλοκαιριού;

Γράφει:

Οι αρχαίοι Έλληνες καταδύονταν για διάφορους λόγους όπως αλίευση οστρακοειδών, σπόγγων, κοραλλιών κ.α. ακόμα και πρόκληση καταστροφών με σκοπό την δολιοφθορά εχθρικών πλοίων στις ναυτικές πολεμικές επιχειρήσεις ενώ οι πρώτες αναφορές σε δύτες απαντώνται στον Όμηρο. Στην νεότερη Ελλάδα οι πρώτοι Έλληνες δύτες ήταν οι σφουγγαράδες από την Κάλυμνο και την Σύμη οι οποίοι εμφανίστηκαν γύρω στο 1800 και αποτέλεσαν τον λόγο διάδοσης του εμπορίου σφουγγαριών έως και την Ρωσία.

Οι καταδύσεις αναψυχής στην Ελλάδα ξεκίνησαν στα τέλη του 1950 και διαδόθηκαν από τις οργανωμένες επιχειρήσεις με ταχείς ρυθμούς. Συνήθως περιλαμβάνουν την υποβρύχια περιήγηση σε βυθούς ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε σπήλαια, σε αρχαία και σύγχρονα ναυάγια κ.α. Ωστόσο υπάρχουν και οι δύτες που καταδύονται με προσωπική πρωτοβουλία για άλλους λόγους όπως η αλιεία, η επιστημονική έρευνα κτλ.

Οι ασθένειες και τα ατυχήματα που προκαλούνται στους δύτες που καταδύονται (επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά) περιλαμβάνονται συνήθως στις Γενικές Εξαιρέσεις των συμβολαίων υγείας/ζωής όλων των εταιρειών. Συναντώνται βέβαια και ορισμένα παραδείγματα ασφαλισμένων για τους οποίους η κάθε εταιρεία αξιολογεί μεμονωμένα σύμφωνα με την πολιτική της και παρέχει κάλυψη κατά περίπτωση με ειδικούς όρους, προσθήκη επιπλέον ασφαλίστρου, ειδικών προϋποθέσεων, ή και συγκεκριμένων παροχών κ.α. και για αυτό το λόγο ο κάθε ασφαλισμένος οφείλει να συζητά για τα χόμπι του με τον διαμεσολαβητή του!

Επιπλέον εξαιρούνται της κάλυψης και άλλα extreme sports όπως ιστιοσανίδα (windsurfing), αετοσανίδα (kitesurfing), θαλάσσιο σκι (water ski),αλεξίπτωτο θαλάσσης (parasailing), αλεξίπτωτο θαλάσσης με ρυμούλκηση από ταχύπλοο, ελεύθερη πτώση (bungee jumping), βουτιά από ουρανό (skydiving),αναρρίχηση χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας (bouldering), πέρασμα από βραχώδη ακτή (coasteering), θαλάσσια εκτόξευση (flyboard), διαδρομές σε ποτάμια, κατάβαση βουνών ή οποιοδήποτε άλλο επικίνδυνο χόμπι (extreme sports).

Σε κάθε περίπτωση ο υποψήφιος ή ο ήδη ασφαλισμένος με συμβόλαιο υγείας που ασκεί τακτικά οποιοδήποτε extreme sport ή σκέφτεται να το δοκιμάσει έκτακτα λόγω καλοκαιρινής περιόδου θα πρέπει να ενημερώσει τον διαμεσολαβητή του!

Δείτε εδώ τον όρο «Καταδύσεις» καθώς και τα λοιπά σπορ που εξαιρούνται της κάλυψης μέσα από τις γενικές εξαιρέσεις συμβολαίων υγείας των εταιρειών ενδεικτικά ΑΧΑ, Εθνική, Generali, Interamerican, Μινέττα, Ατλαντική Ένωση και Prime Insurance:

AXA:
katadiseisaxa
Εθνική:

ethnikikatadiseis
Generali:

generalikatadiseis
Interamerican:

interamaricankatadiseis
Μινέττα:

minettakatadiseis
Ατλαντική Ένωση:

atlantikienodikatadiseis

Prime Insurance:

primekatadiseis

Το nextdeal.gr εύχεται σε όλους καλές βουτιές με ασφάλεια!

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

Πηγή άρθρου: nextdeal.gr