Ασφάλιση ζητούν οι επιχειρήσεις

Την ασφάλιση τους από τις ηλεκτρονικές απάτες αναζητούν οι επιχειρήσεις παγκοσμίως, αναγνωρίζοντας τις σημαντικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν για τη λειτουργία και τη φήμη τους οι επιθέσεις από hackers.

Η συνεχής εξέλιξη των επιθέσεων και οι διαφορετικές μορφές τις οποίες λαμβάνουν οι ηλεκτρονικές απάτες, καθώς και το κόστος για την αποκατάσταση των «ζημιών» οδηγεί τις διοικήσεις των εταιρειών που διαχειρίζονται μεγάλους όγκους δεδομένων πελατών στην αναζήτηση δικλείδων ασφαλείας από διαδικτυακές απάτες. Και επειδή, όπως αναφέρει το Bloomberg, η αντιμετώπιση του προβλήματος στη ρίζα του είναι δύσκολη οι εταιρείες προσπαθούν να προστατευτούν μέσω ασφαλιστικών προγραμμάτων, αυξάνοντας τη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά.

Σύμφωνα με το συνδικάτο των Lloyd’s, Barbican, που ειδικεύεται στην ασφάλιση για ηλεκτρονικές απάτες το πρώτο τρίμηνο του 2015 η ζήτηση στα συγκεκριμένα προγράμματα αυξήθηκε κατά 50%. Τα τελευταία χρόνια μεγάλου μεγέθους επιθέσεις, όπως η απώλεια δεδομένων 100 εκατομμύρια πελατών στις ΗΠΑ το 2013 και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τα κινηματογραφικά στούντιο της Sony στο τέλος του περασμένου έτους, έχουν θορυβήσει τις εταιρείες.

Σύμφωνα με το Bloomberg για τις εταιρείες φαίνεται πως είναι ευκολότερο να στραφούν στην ασφαλιστική αγορά για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις του προβλήματος, παρά τις ίδιες τις αιτίες που το δημιουργούν.

Παγκόσμια έρευνα της PwC δείχνει ότι το 7% τοις εκατό των επιχειρήσεων-οργανισμών στις ΗΠΑ έχει χάσει 1 εκ. δολ. από διαδικτυακές επιθέσεις, και το 19% (8% τον προηγούμενο χρόνο) έχουν καταγράψει οικονομικές απώλειες από 50.000 έως 1 εκατ. ευρώ.

Πηγή: http://insuranceworld.gr/

Σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να προστατευθείτε από τις ηλεκτρονικές απάτες και επιθέσεις εναντίον σας; Κάντε click στην εικόνα:

Ασφάλιση ηλεκτρονικών & διαδικτυακών κινδύνων

Ασφάλιση ηλεκτρονικών & διαδικτυακών κινδύνων