Πρωτοβουλία για την ανάδειξη κινδύνων του διαδικτύου και των συστημάτων

Επιλεγμένα στελέχη επιχειρήσεων που ασχολούνται με δίκτυα και συστήματα, συμμετείχαν στην εκδήλωση με θέμα: “Οι χάκερ δεν κοιμούνται ποτέ! Εσείς ακόμη κοιμάστε ήσυχοι; ” που διοργάνωσε η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τις εταιρίες ΚPMG, AIG και CROMAR οι οποίες διαθέτουν εξειδικευμένες λύσεις για την ασφάλιση των κινδύνων του διαδικτύου και των συστημάτων (Cyber Risks).

Αυτή η συνάντηση διαλόγου κι ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δέσμευσης της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ για παροχή καινοτόμων συμβουλευτικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις που συνεργάζονται μαζί της, σχετικά με τα ασφαλιστικά τους θέματα. Είχε την μορφή debate όπου δύο ασφαλιστές διεθνούς εμβέλειας μαζί με ένα σύμβουλο στην προστασία των συστημάτων, με την συμβολή της ERB ΑΕΜΑ, συζήτησαν με τους πελάτες για τον τρόπο αντιμετώπισης των κινδύνων του διαδικτύου.

Η κα Άννυ Τρύφων, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ στον χαιρετισμό προς όλους, όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στην πραγματική ανάγκη της σημερινής επιχείρησης για προστασία από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα συστήματα για την απώλεια των δεδομένων, ανάγκη που απασχολεί όλο και περισσότερο τους managers σήμερα. Επίσης αναφέρθηκε στο νέο Νομοθετικό Περιβάλλον (EU data protection regulation) που θα επηρεάσει τις εταιρίες στο προσεχές μέλλον.

Ο κος Giuseppe Zorgno, Γενικός Διευθυντής της AIG Greece, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε ότι η αντιμετώπιση του κινδύνου μέσω της ασφάλισης είναι διαχρονική ανάγκη του επιχειρηματία.

Ακολούθησε παρουσίαση των case studies από τον κο. Χ. Βιδάκη της KPMG, ενώ στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης αναπτύχθηκε συζήτηση με την συμμετοχή των κκ John Croker CEO της Cromar, Κ. Βούλγαρη AIG, & Κ. Κωσταρέλο CROMAR , Εκεί, έγινε σαφές ότι η ασφαλιστική βιομηχανία σήμερα έρχεται να δώσει λύση, όχι μόνο σε επίπεδο ασφάλισης, δηλαδή παροχής χρήματος, αλλά και σε επίπεδο διαχείρισης κρίσης, δηλαδή παροχής υπηρεσίας, κάτι το οποίο σε τέτοιες καταστάσεις αξιολογείται ενδεχομένως ως σημαντικότερο ακόμη και από αυτήν την ίδια τη χρηματοδότηση. Έρχεται να παράσχει στις εταιρείες όλα τα εργαλεία για να διαχειριστούν με επιτυχία αλλά και με το δυνατόν χαμηλότερο κόστος, τέτοια περιστατικά.

Οι Συναντήσεις Διαλόγου, για σημαντικά θέματα διαχείρισης κινδύνου που απασχολούν τους σημερινούς επιχειρηματίες, θα συνεχιστούν, με σκοπό να αποτελέσουν θεσμό για την ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ καθώς η εταιρία προγραμματίζει κι άλλες παρόμοιες, ώστε διατηρήσει μια στενή και ουσιαστική επικοινωνία με τους πελάτες της.

Πηγή: www.underwriter.gr

Σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ασφάλιση ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων; Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα κιόλας.