Ασφάλιση κατοικιών υψηλής αξίας

Υπάρχουν κατοικίες των οποίων οι αξίες δεν αποτελούν τις συνηθισμένες για τις οποίες ένα συμβατικό ασφαλιστικό πρόγραμμα αρκεί. Επιπλέον αυτές οι κατοικίες έχουν ειδικούς χώρους, εγκαταστάσεις κι εξοπλισμό ενώ εμπεριέχουν αντικείμενα και στοιχεία μεγάλης αξίας, χρηματικής ή/και συναισθηματικής όπως για παράδειγμα μια συλλογή πινάκων ζωγραφικής.

Γι’ αυτό η ITBN προσφέρει ασφαλιστικά προγράμματα ειδικά για ιδιοκτήτες τέτοιων κατοικιών που έχουν ως αποκλειστικό σκοπό να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές καλύψεις για να μείνει ο ιδιοκτήτης ήσυχος πως η υψηλής αξίας περιουσία είναι απολύτως διασφαλισμένη.

Οι βασικές καλύψεις των προγραμμάτων επιλέγονται μετά από προσεκτικό σχεδιασμό ώστε η προστασία που παρέχεται να ανταποκρίνεται πλήρως στις ασφαλιζόμενες αξίες, τόσο της κατοικίας όσο και του περιεχομένου της όπου ειδικά για αυτό, παρέχεται κάλυψη από ζημιά ή απώλεια κατά τη μεταφορά τους παγκοσμίως. Σαφώς, οι παρεχόμενες καλύψεις δε σταματούν εδώ ενώ κρίνεται σημαντικό να τονιστεί η διακριτικότητα και προστασία της ανωνυμίας του ενδιαφερομένου.

Ασφάλιση κατοικιών υψηλής αξίας

Συμπληρώστε την Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος κι ένας εκπρόσωπος της ITBN θα επικοινωνήσει μαζί σας.
FAQ

1. Για ποιους κινδύνους υπάρχει κάλυψη;

Καλύπτεστε κατά παντός κινδύνου εκτός από αυτούς που ρητά θα αναφέρονται στις εξαιρέσεις του συμβολαίου. Σε κάθε περίπτωση, προστατεύεστε σε περίπτωση απώλειας ή ζημιάς για ένα πλήθος κινδύνων που σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν.

2. Ποια είναι τα γεωγραφικά όρια των παρεχόμενων καλύψεων;

Όπου κι αν μεταφέρετε το περιεχόμενο της κατοικίας σας ή τα προσωπικά σας αντικείμενα, προστατεύονται παγκοσμίως για κάθε καλυπτόμενη απώλεια ή ζημιά.

3. Αν το κόστος επισκευής ή ολικής ανοικοδόμησης ξεπεράσει το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο, τι γίνεται;

Εάν συμβεί το απροσδόκητο και το σπίτι σας υποστεί ζημιά ή καταστραφεί, έχετε τη δυνατότητα μέσω ειδικής συμφωνίας να πληρώσει η ασφαλιστική εταιρία το κόστος επισκευής ή ολικής ανοικοδόμησης της κατοικίας σας, για να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση άσχετα αν το κόστος αυτό ξεπεράσει το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο.

4. Τι γίνεται με τη κάλυψη νεοαποκτηθέντων αντικειμένων;

Καλύπτονται αμέσως, από τη στιγμή της αγοράς, αρκεί να μην ξεπερνούν το 25% του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου του περιεχομένου. Μπορείτε σαφώς να προσθέσετε το νέο σας απόκτημα στο ασφαλιστήριο σας μέχρι και 60 μέρες μετά την αγορά.

5. Καλύπτονται έξοδα μετακόμισης μετά από ζημιά;

Στη περίπτωση που το σπίτι σας καταστεί μη κατοικήσιμο μετά από ζημιά, θα καλυφθούν τα εύλογα έξοδα που θα προκύψουν ώστε να εξασφαλιστεί για εσάς το συνηθισμένο επίπεδο διαβίωσης σε αντίστοιχου τύπου κατοικία. Εάν ενοικιάζετε σε άλλους αυτή τη κατοικία, θα αποζημιωθείτε και για πιθανή απώλεια μισθωμάτων. Στόχος είναι να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε ομαλές συνθήκες διαβίωσης χωρίς επιπλέον διαταραχές.

6. Πως καλύπτομαι σε περίπτωση ζημιάς λόγω διαρροής σωληνώσεων;

Σε περίπτωση ζημιάς ΠΧ λόγω διαρροής σωλήνα, καταβάλλεται όχι μόνο το κόστος αποκατάστασης αλλά και τα έξοδα σχετικών εργασιών για την εύρεση της πηγής της διαρροής.

7. Σε περίπτωση που ενοικιάζω αυτή τη κατοικία, τι γίνεται με τα χαμένα μου ενοίκια σε περίπτωση ζημιάς;

Εάν ο ενοικιαστής δεν είναι σε θέση να κατοικήσει στο ακίνητο σας λόγω ζημίας που καλύπτεται από το συμβόλαιο σας, θα σας καταβληθούν τα χαμένα μισθώματα έως και για 12 μήνες.